• BIST 9623.86
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Samimi, hasbi ve temiz kardeşlerim bu oyuna gelmez

Samimi, hasbi ve temiz kardeşlerim bu oyuna gelmez
Başbakan Erdoğan, paralel örgütün CHP'yi ele geçirmiş olabileceğine işaret ederek, "Ama benim samimi, hasbi ve temiz kardeşlerim bu oyuna gelmez, bu çirkin ittifaka asla prim vermez" dedi.

İSTANBUL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  Alibeyköy Meydanı'nda düzenlenen "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mecidiyeköy-Kağıthane-Alibeyköy-Mahmutbey Metro Hattının Temel Atma ve 201 Erguvan Otobüsünün Hizmete Alım Töreni"ndeki konuşmasında, temeli atılan metro hattının ve hizmete sunulacak otobüslerin İstanbul'a hayırlı olmasını diledi.

Metro hatlarıyla ulaşım ile trafiğin daha da rahatlayacağına işaret eden Erdoğan, "İstanbul'un nüfusu, şehirdeki araç sayısı ve yoğunluk sürekli artıyor olmasına rağmen, ulaşım konusunda attığımız bu adımlar sayesinde sıkıntı yaşanmasını bugüne kadar engelledik" şeklinde konuştu.

İstanbul'da günde 150 bin kişinin kullandığı Marmaray'ın ardından kent için yeni bir adım atmaya hazırlandıklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"İstanbul'a Kanal İstanbul'u yapacağız. Çok kısa bir zamanda inşallah ihalesini yapıyoruz. Kanal istanbul'u yapmak suretiyle Boğaz'ı çevre tehdidinden kurtaracağız. Burası aynı zamanda Kanal İstanbul her iki tarafına kuracağımız yeni şehirler beraber çok farklı bir zenginlik katacak. Karadeniz'i Marmaray'a bağlayacağız ama her iki tarafında da yeni şehirler oluşturacağız. Bunu da göreceğiz inşallah. İstanbul'u finansın, kültürün, sporun, uluslararası kuruluşların, bunun yanında bölgesel ve küresel merkez haline getirecek nice projelerimiz var. Onları tamamlayacağız. Bütün bunları sizler için sizlerle beraber yapacağız."

"Biz size aşığız, biz size sevdalıyız"

Başbakan Erdoğan, 17 Aralık sürecinde, "kimlerin kimlerle iş tuttuğuna özellikle dikkat etmek" gerektiğini dile getirdi.

Yolsuzluk karşısında bugüne kadar en büyük gücün kendileri olduğunu belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'yi, hem içeride, hem dışarıda karalamanın peşinde olanlar kimler? Bu ittifakı çok iyi görmeniz gerekiyor. Eğer bu hükümet, yolsuzlukların hükümeti olsaydı, milli gelirimiz 230 milyar dolardan 800 milyar dolara çıkabilir miydi? Eğer bu iktidar yolsuzlukların iktidarı olsaydı, Türkiye'nin dış borcu, milli gelirle orana yüzde 73'ten yüzde 35'e düşebilir miydi? Eğer bu iktidar yolsuzlukların iktidarı olsaydı enflasyon yüzde 30'dan tek haneli rakama düşer miydi? Eğer bu iktidar yolsuzlukların iktidarı olsaydı, devletin borçlanma faizi yüzde 63'ten tek haneli rakamlara düşebilir miydi? Bu iktidar yolsuzlukların iktidarı olmuş olsaydı, ah benim kardeşlerim, 36 milyar dolardan aldığımız ihracat, 152 milyar dolara çıkabilir miydi?

Okullarımız... Göreve geldiğimizde 76 üniversite vardı. Buna biz 99 üniversite ilave ettik. Şu anda 175 üniversite ile 81 vilayetimizde hizmet veriyoruz. Bütün yavrularımız, okullarda sıralarının üzerinden kitaplarını ücretsiz olarak alıyorlar mı? Bu nasıl yolsuzlukların iktidarı? Göreve geldiğimizde üniversite öğrencisinin aldığı burs neydi biliyor musunuz? 45 liracık. Şimdi her müracaat eden, burs veya kredi, 520 lira alıyor Kredi Yurtlar Kurumuna mensup, beslenme yardımıyla beraber. Lisansüstü, doktora öğrencileri, asgari ücrete şu anda muadil ücret alıyor. Bu hale getirdik. Bu süre içerisinde 205 bin derslik bitirdik.

Cumhuriyet tarihinde 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol varken, biz şu 10 yıl içerisinde 17 bin 100 kilometre bölünmüş yol yaptık. Yolsuzlukların olduğu bir ülkede bunları yapabilir misiniz? 25 tane havalimanı vardı, biz göreve geldiğimizde. Şimdi 52 tane havalimanı var Türkiye genelinde. Bunlar nasıl oldu? Ayırt etmeksizin... Kimin aklına gelirdi 10 sene önce, Şırnak'ta havalimanı olacak. İşte buyurun Şırnak'ta Şerafettin Elçi Havalimanı... Bunu yaptık. Ağrı'da havalimanı, Kars'ta havalimanı... Iğdır, kimin aklına gelirdi? Havalimanını yaptık. Hakkari'de şu anda havalimanımız bitmek üzere. Maalesef müteahhitler tehdit altında olduğu için iş bırakıyorlar. Onun için gecikme var. Yoksa Hakkari'de de havalimanımız bitecek. Biz böyle bir iktidarız. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar bunları yapabilir mi? Bunlar bitti. KÖYDES projesi ile neredeyse köy bırakmadık köy, yolu, suyu olmayan köy bırakmadık. Bunları yaptık. Göreve geldiğimizde 9 vilayette doğalgaz vardı, şimdi 72 vilayette doğalgaz var. Neden? Biz size aşığız, biz size sevdalıyız. Bu sevdamızın gereği bütün bu adımları durmaksızın atıyoruz, yerine getiriyoruz."

"Hakkınız olmayanı alamazsınız"

Başbakan Erdoğan, hükümeti engellemek için önünü kesmeye yönelik aynı malum örgütler bulunduğunu kaydederek, "Bir de kim var bunların içinde biliyor musunuz? Bu işin içinde bir de TÜSİAD var. İşin garibi o. TÜSİAD'a bak ya. Ya sen git işine bak be, sen git üretim yap. Sen Türkiye'de bu iktidarın döneminde kazandığını hiçbir zaman kazanamadın. Şöyle kazandınız. Bundan önce iktidarlardan istediğiniz gibi meşru veya farklı yollardan, farklı şeyler istiyordunuz. Ha onlar size, onları vermiş olabilir ama bizden bunları alamazsınız. Bizden hakkınızı alırsınız. Hakkınızı vermekte asla bizler şüpheye düşmeyiz. Fakat hakkınız olmayanı alamazsınız. Bakkal dükkanı nasıl kontrol ediliyorsa, vergilerde, defterlerde, sen de öyle kontrol edileceksin. Bundan önce belki sizi belki gelip kontrol etmiyor olabilirler, ama şimdi kontrol edileceksiniz" diye konuştu.

''Her zaman olduğu gibi'', bu işin içinde belli medya kuruluşları olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Yine her zaman olduğu gibi bu işin içinde CHP var, MHP var. Fakat bu sefer, bu ittifakın içinde yeni bir örgüt daha var. Kökü dışarıda olan, Türkiye dışındaki odaklara hizmetkarlık yapan bir örgüt, Türkiye'deki saf, temiz kardeşlerimizi kullanarak, bu ülkenin, bu milletin çıkarlarını hedef alıyor. Bu örgüt, arkasına aldığı bazı uluslararası çevrelerin desteğiyle, Türkiye'deki marjinal örgütleri, sermayeyi, medyayı, özellikle de CHP'yi ve MHP'yi adeta şu anda parmağında oynatıyor. Bunların tek bir derdi var: AK Parti'yi, hükümeti yıpratmak. Türkiye bunların derdi değil. Millet, bunların umurunda değil. Türkiye zarar görmüş, Türkiye kaybetmiş, Türkiye yara almış, bunların umurunda değil. Ben şimdi buradan, İstanbul’dan soruyorum: Ey CHP, ya senin bu paralel örgütle ne işin olur? Bu paralel örgüte savaş açan sen değil miydin ya? Bu paralel örgütü en büyük tehlike olarak gören sen değil miydin? 

Ey CHP'nin genel müdürü… CHP Gençlik Kollarının karikatür sergisine gidip, bu paralel örgütün başını sahtekarlıkla suçlayan sen değil miydin ya? CHP'nin seçim afişlerinde, bu paralel örgütün liderini karalayan, kara bulutlar içinde gösteren siz değil miydiniz ya? Peki şimdi size ne oldu? Niye bu kadar yakınlaştınız? Nasıl oldu da aynı yolun yolcusu oldunuz? Nasıl oldu da ittifak kurdunuz? Sizi bir araya getiren, sizi birbirinize yoldaş yapan ne? Buradan da açık açık söylüyorum: Eğer CHP, bu örgütün tabanından, bu örgütün samimi mensuplarından oy alabileceğini zannediyorsa, fena halde yanılıyor. Ben inanıyorum ki burada, bu örgütün tabanı demeyeceğim, çünkü onları tenzih ederiz; böyle bir örgüt yapılanması içerisinde o samimi, o temiz insanlar bu yapılanlardan çok rahatsızlar. Onlar 11 senedir bu ülkede inanç, düşünce özgürlüğü noktasında atılan bu adımları gayet iyi biliyorlar, gayet iyi görüyorlar; o tepe noktada olanlar görmeseler dahi. 

Bu paralel örgüt CHP'yi ele geçirmiş olabilir, bu paralel örgüt CHP'yi parmağında oynatıyor olabilir ama benim samimi, hasbi ve temiz kardeşlerim bu oyuna gelmez, bu çirkin ittifaka asla prim vermez. Yanlış hesap yapıyorlar. O hesap da inşallah en başta İstanbul'dan, Türkiye'nin 81 vilayetinden dönecek. CHP de o paralel örgüt de 30 Mart'ta bu milletten gereken cevabı çok net biçimde alacaklar."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, temeli atılan metro hattının İstanbul'a hayırlı olmasını diledi ve hizmete giren otobüslerin emniyet içinde yolcularını evlerine ulaştırmasını temenni etti.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından Bağcılar, Esenler, Gaziosmanpaşa ve Kağıthane'ye canlı bağlanarak, buralardaki metro istasyonlarının temelini attı.

Erdoğan daha sonra 201 Erguvan otobüsünün hizmete alım kurdelesini kesti. Erdoğan, otobüsler için 90 milyon lira harcandığını, temeli atılan metronun hattının da 850 milyon liraya mal olacağını söyledi.

"İşi tahribat olan harap olup gider"

Başbakan Erdoğan, törenin ardından, Ramada Plaza Tekstilkent'te düzenlenen Esenler Belediyesi Şehir Yazarları ve Akademisyenleri Toplantısı'na katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, şehirlerin geleceği konusunda umutlu olduklarını belirterek, "Allah'a şükürler olsun, özgüveni yüksek, umutlu, heyecanlı, birikimli; tarih ve medeniyet bilinci yüksek bir nesil geliyor. Öyle zannedildiği gibi değil, geliyor" diye konuştu.

Yazar ve akademisyenlerin herkesten daha büyük sorumluluk taşıdığına işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Malzemesi insan olan, malzemesi aşk olan, iman olan, ilim olan, er ya da geç eserini ortaya koyar. Unutmayalım, eser müessiriyle güçlüdür. İşi tahribat olan da biliniz ki er ya da geç harap olup gider. Hasan Sabbah, Selçuklu'yu yıkmak için, tahrip etmek için sinsice örgütlenmişti, ama Moğollar geldiler, o yıkım ekibini yıktılar, ezip geçtiler. Moğollardan da Alamut'tan da geriye sadece ibretlik hikayeler kaldı. İstanbul defalarca yakıldı, yıkıldı; ama geriye Fatih kaldı, geriye Mimar Sinan kaldı. Yıkanları ve yıkmaya çalışanları tarih hiç hatırlamayacak. Ama taş üstüne taş koyanlar, insan ruhunu sabırla ilmek ilmek dokuyanlar, emin olun hiç unutulmayacaklar. Güzel şehirlerimiz vardı, inşallah, yine güzel şehirlerimiz olacak. Bundan hiç endişem yok. Asırların ötesinden gelen aşkla, sevdayla, ruh ve heyecanla, güzel şehirler inşa ve imar etmenin mücadelesini her daim sürdüreceğiz. İnsanlarımız gibi güzel şehirlere, güzel şehirlerimiz gibi talihli, bahtlı, huzurlu insanlara, daha güçlü bir millete doğru kararlılıkla inşallah ilerleyeceğiz."

Konuşmaların ardından, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu,  sanatevi öğrencilerinin günün anısına hazırladığı hediyeyi Başbakan Erdoğan'a sundu.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim