• BIST 9798.22
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Sami Aydın: Köprü, şehrin simgesi olacak

Sami Aydın: Köprü, şehrin simgesi olacak
Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Kızılırmak üzerine yapılması planlanan köprünün şehrin simgesi olacağını söyledi.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Kızılırmak üzerine yapılması planlanan köprünün şehrin simgesi olacağını söyledi. Aydın, 107 projenin katıldığı yarışmada kazanan projenin Sivas'a kazandırılacak olmasının kendilerini heyecanlandırdığını ifade etti.

Yenişehir bölgesinden üniversiteye uzanacak bulvar projesinde, Kızılırmak'ın üzerine yapılacak Kızılırmak köprüsü için açılan "Sivas Kızılırmak Köprüsü Ulusal Mimari Proje Yarışması" sonrası kazanan proje belli oldu. Belediye Başkanı Sami Aydın, köprü bünyesinde karayolu, demiryolu, yaya ve bisiklet ulaşımının yer alacağını belirterek, "Bizim için önemli noktalardan birisi de göze hitap etmesiydi. Tam anlamıyla hedeflerimizi yakalayacak bir proje ortaya çıktı." diye konuştu.

Fonksiyon olarak, işlevsel olarak hem de görsellik açısından korumaya değer, gelecek nesillerin de koruyabileceği bir köprü inşa etmeyi hedeflediklerini anlatan Aydın, "Bunun içinde bir yarışma projesi düzenledik. Ulusal yarışma geçtiğimiz hafta sonuçlandı ve oldukça da ilgi gördü. Yarışmaya 107 proje sunuldu. Güçlü bir jüri heyeti oluşturuldu. Bu projeler ilk elemede 50'ye düşürüldü. Sonra 20'ye en sonunda ise 6 proje belirlendi. İlk 3 proje ve mansiyon ödülü alacak projeler tespit edildi." ifadesini kullandı.

Köprü bünyesinde hem karayolu, hem demiryolu, hem yaya ve bisiklet ulaşımı bulunacağını açıklayan Belediye Başkanı Aydın, "Bizim için önemli noktalarından birisi de göze hitap etmesiydi. Kızılırmak projesi tamamlandığı zaman alımlı bir proje olacak. Bu projenin içinde yer alan yeni köprünün de bu anlamda doyurucu bir görselliğe sahip olması gerekiyordu. Projenin değerlendirilmesinde taşıyıcı sisteminden mali boyutuna varıncaya kadar bir çok kriter etkili olmuştur. Tam anlamıyla hedeflerimizi yakalayacak bir proje ortaya çıktı." sözlerini kullandı.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim