• BIST 9672.8
  • Altın 2501.202
  • Dolar 32.5876
  • Euro 34.8634
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Samancı: “13 bin 600 üyemizle ‘evet’ diyeceğiz”

Samancı: “13 bin 600 üyemizle ‘evet’ diyeceğiz”
Ağrı Damızlık Koyun Keçi Birliği (ADKKB) Başkanı Mehmet Nuri Samancı, 13 bin üyesi ile 16 Nisan'da yapılacak olan referandumda "evet" oyu kullanacaklarını...

Ağrı Damızlık Koyun Keçi Birliği (ADKKB) Başkanı Mehmet Nuri Samancı, 13 bin üyesi ile 16 Nisan'da yapılacak olan referandumda "evet" oyu kullanacaklarını söyledi.

Ağrı'da faaliyet gösteren en büyük sivil toplum kuruluşlarından olan ve aynı zamanda kamu yararına çalışan Ağrı Damızlık Koyun Keçi Birliği (ADKKB) Başkanı Mehmet Nuri Samancı, 16 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi değişikliği için yapılacak referandumda 13 bin 600 üyesi ile "evet" oyu kullanacaklarını belirtti. Samancı, "2006 yılında Ağrı'da kurulan ve ülke genelinde ilk kurulan birlikler arasında bulunuyoruz. İlk yıllarda 25 üyeye, bugün ise kurumsal bir kimliğe sahip olarak 13 bin 600 kişiye hitap ediyoruz" dedi.

Devletimiz tarafından çiftçilerimize gelen desteklemeden dolayı Ağrı'da hayvancılığın yüzde yüz arttığını kaydeden Başkan Samancı, "Elbette çiftçiler referandumda "evet" diyecekler. Bütün üyelerimiz ile irtibat halindeyiz. Üyelerimiz, hükümetimizin yapmış olduğu projelerden memnunlar. Biz de bu hizmetlerin devamı için ülkemizde nasıl 15 Temmuz darbe sürecini aştıysak, şimdi de bu referandumda "evet" diyerek vatanımıza sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı.

Artık eski Türkiye'nin olmadığını aktaran Başkan Samancı, "Artık eski Türkiye yok, daha güçlü bir ülke var. Kendi ekonomisi olan, kendi üretimi olan bir Türkiye var. Bu anlamda biz Ağrılılar olarak gerek coğrafi yapımız, gerekse hayvancılığa açık diğer tüm avantajlarımıza bir de devlet desteği ekleyerek buraları canlandırmamız gerekiyor. Her yıl hayvancılık biraz daha canlanıyor. Bölgemize her yıl milyarlarca maddi desteğin geldiğini biliyoruz ve bunların öylece kendiliğinden olmadığını üyelerimize de anlatıyoruz. Ülkemizin refahı için üyelerimizle birlikte toplam 13 bin 600 kişi ile referandumda ülke meselesi olan bu duruma "evet" diyeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim