• BIST 9679.8
  • Altın 2486.484
  • Dolar 32.443
  • Euro 34.4461
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 21 °C

Salman: "Trafik Meselesini 2016 Yılı Sonunda Çözeceğiz"

Salman: "Trafik Meselesini 2016 Yılı Sonunda Çözeceğiz"
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, yapılacak düzenlemelerle birlikte yıl sonuna kadar trafik meselesini halledeceklerini söyledi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, yapılacak düzenlemelerle birlikte yıl sonuna kadar trafik meselesini halledeceklerini söyledi.

Salman, asıl çalışmanın Köprülü kavşak düzenlemesi ve Körfez ile otoban projelerinin tamamlanması ile birlikte gerçekleştirileceğini belirterek, "Yalova'nın en önemli meselesi ulaşım. Ancak burada yılların alışkanlıkları var. Yalova aradan 20 yıl geçmesine rağmen halen kentlilik bilincine adapte olamadı. Burası artık bir il. Bu ilde yaşayanlar da bunun farkına varmak zorundalar. Yalova 70 yılların sayfiye şehri değil. Eskiden olduğu gibi istediğimiz yere araç park edelim, istediğimiz yerde duralım, kalkalım yok artık. Ülkemizde insanlarımıza yaptırılması en zor olan şey ezber bozdurmaktır. Ne yaparsanız yapın Yalova'da bazı kesimler çıkar o konuya alternatif sunmadan hayır der. Bu mantaliteyi artık kırmamız lazım. Ulaşımla ilgili projelerimiz var. Profesyonel danışmanlık alarak projeler yapıyoruz. Bir sıkıntı yaşandığını fark edersek hemen uygulamayı geri çekeriz. Şu anda Yalova'da taşların yerine oturduğunu söylemek zor elbette ki. Yalova'nın trafiği Köprülü Kavşak düzenlemesi tamamlanır, Köprü ve Otoban projesi devreye girer ondan sonra gün yüzüne çıkar. Ondan sonra kalıcı adımlar atarak Yalova'nın trafiğini şekillendireceğiz. Yalova her açıdan olduğu gibi trafik düzenlemeleri anlamında da kötü planlanmış bir şehir. Burayı yönetenler hiç bir zaman için bu kentin 50 yılını düşünmemişler. Günü kurtarmışlar. Yapılan 1/ 25 binlik plan ve alt ölçekli 1 / bin ve 1/ 5 binlik planlarda 20 metreden aşağıya cadde, 12 metreden aşağıya sokak yaptırmayacağım. Yalova'da 5 metrelik sokak var. 2016 Yılının sonuna kadar Yalova'da trafik meselesi çözülecek" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim