• BIST 9473.71
  • Altın 2495.182
  • Dolar 32.5987
  • Euro 34.8369
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Sallanan Kollar İçin Bir Çözüm De Kol Germe Ameliyatları

Sallanan Kollar İçin Bir Çözüm De Kol Germe Ameliyatları
Formunu kaybetmiş, sallanan ve estetik dışı bir görüntüye sahip olan kollar için etkili çözüm yollarından bir tanesi de kol germe ameliyatları.

Formunu kaybetmiş, sallanan ve estetik dışı bir görüntüye sahip olan kollar için etkili çözüm yollarından bir tanesi de kol germe ameliyatları.

Kol germe ameliyatlarının, kol iç bölgesinde oluşan sarkıklık sebebiyle estetik açıdan sorun yaşayan hastalara uygulanan bir operasyon olduğunu söyleyen Op. Dr. Bülent Cihantimur, kollardaki bu problemin özellikle kolun iç üst kısmında, yaşı ilerleyen, sık kilo alıp veren ve uzun süre kilolu kalıp, yüksek miktarlarda kilo veren kişilerde görüldüğünü vurguladı. Kol derisinin kilo alıp verme durumlarında lif dengesini çok çabuk kaybeden bir yapıya sahip olduğunu ve sarkmaların bu nedenle bu bölgede daha net gözlemlendiğini ifade eden Cihantimur, "El gibi hareketli bir organın uzantısı olan kollar, sarkan bu oluşumu, hareketlilik sebebiyle çok daha fazla gözler önüne serer. Kol sarkıklığı olanlar, özellikle yaz aylarında askılı kıyafetleri giymekten, alkışlamak ya da el sallamak gibi çok basit günlük hareketleri yapmaya çekindiklerinden bahsederek, özgüven kaybı yaşadıklarını dile getiriyorlar. Bozulan lif dokusunu, yapılan kol egzersizleriyle bir yere kadar toparlayabilmeniz mümkündür ama en kalıcı çözüm kol germe ameliyatlarıdır" diye konuştu.

MEVCUT YAĞLANMA VE SARKIK DERİ ÇIKARILIYOR

Kol germe estetiğinin genel anestezi altında yapıldığını ve kollardaki sarkıklığın derecesine göre operasyon planlandığını belirten Cihantimur, "Kol iç kısmına ve koltuk altına gelecek şekilde kesi yapılır. Mevcut yağlanma giderilir ve sarkan deri çıkarılır. Hastaya, iyileştikten sonra en az izi bırakacak şekilde estetik dikiş yapılarak, operasyon sonlandırılır. Kol estetiğinde liposuction gibi yağ çekme sistemleri de kullanılır fakat bu sistemlerin sarkan cilt dokusu üzerinde bir etkisi yoktur. Liposuction uygulaması ile sadece yağ çekilir. Sarkan dokudan da kurtulabilmek için cerrahi yöntemlere başvurularak, dokunun çıkarılması gerekir" ifadeleriyle sözlerini sürdürdü.

DİKİŞ İZLERİ NE KADAR BELLİ OLUR?

Kol germe ameliyatlarında en fazla merak edilen sorulardan dikiş izlerinin ne kadar belli olacağı konusunda da bilgi veren Cihantimur," Mevcut kol sarkmanız sizi, oluşacak cerrahi dikiş izinden daha fazla rahatsız ediyorsa, kol germe ameliyatını tercih etmelisiniz. İzler, kol germe ameliyatından sonra uygulanan leke iz tedavileriyle minimum seviyeye çekilerek, olabildiğince silikleştirilmeye çalışılır" diye konuştu.

KOL GERMEDE AMELİYATSIZ ÖRÜMCEK AĞI TEKNİĞİ

"Eğer kol içlerindeki sarkıklık ileri düzeyde değilse, toparlamak ve ileriye dönük sarkıklıkların önüne geçebilmek için Örümcek Ağı Estetiğinden faydalanabilirsiniz. Medikal iplerin cilt alt dokusuna örümcek ağı gibi işlendiği Örümcek Ağı tekniği, ameliyatsız cilt gençleştirme uygulamalarından birisidir" diyen Cihantimur kendi geliştirdiği bu iz bırakmayan tekniğin, yer çekimine ve kilo alıp vermeye bağlı olarak gelişen sarkmaların toparlanmasına ve kol içlerinin form kazanmasına da fayda sağladığını vurguladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim