• BIST 9772.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Salihli'den Dubai ve Bahreyn'e Mozzarella peyniri ihracat ediyor

Salihli'den Dubai ve Bahreyn'e Mozzarella peyniri ihracat ediyor
Manisa'nın Salihli ilçesinde Mozzarella peyniri üreten Rella Gıda, Dubai ve Bahreyn olmak üzere çok sayıda ülkeye ihracat yapıyor.

Manisa'nın Salihli ilçesinde Mozzarella peyniri üreten Rella Gıda, Dubai ve Bahreyn olmak üzere çok sayıda ülkeye ihracat yapıyor.

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Salihli ilçesinde Mozzarella peyniri üreten Rella Gıda'yı ziyaret etti. Burada Müdür Çebi'ye yaptıkları üretim hakkında bilgi veren Rella Gıda Genel Müdür Teoman Durukan, Mozzarella peynirini gerçek üretim tekniğine uygun olarak üretmek konusunda emin adımlarla yürüdüklerini söyledi. Durukan; "İşletmemiz, günlük 200 ton süt kurulu kapasitesine sahip bir işletmedir. 12 kilo sütten 1 kilo peynir elde ediyoruz. Bunun için yaklaşık 20 bin ton süt kullanıyoruz. Ürünlerimizi Kore, Dubai, Ürdün, Lübnan, Irak, Gana, Bahreyn ve Azerbaycan" a ihraç ediyoruz. Yaklaşık ihracatımız ise bin 500 ile bin 700 ton arasındadır." dedi.

İncelemelerde bulunulan tesislerin bölgedeki modern işletmeler arasında yer aldıklarını belirten İl Müdürü Hasan Çebi, "Güçlü bir kapasiteye sahip, istihdama olumlu katkı sunan ve kalite standartlarından ödün vermeyen bu tür işletmelerin artması, ilimiz ve ülkemiz açısından çok önemlidir. Tesislerin daha da gelişmesi için Bakanlık ve il müdürlüğü olarak her türlü desteği sunmaya hazırız. İlimizin adının pozitif manada her zaman üst sıralarda yer alması için çabalarımız her daim devam etmektedir." şeklinde konuştu.

Tesislerde üretilen ürünlerin piyasada oldukça tercih edilen ürünler olduğunu ve bu durumun İlimizin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Çebi, "Yurt dışında ilimizin ürünlerini gördükçe gururlanıyoruz. Salihli, ürettiği ürünlerle yurtdışı piyasasında söz sahibi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu durum ilçe ekonomisine olduğu gibi ilin ihracat potansiyeline de olumlu katkılar sağlıyor. Bizim sizlerden beklentimiz, süt üreticilerinden aldığınız sütlerde fiyatın Bakanlıkça alınmış süt fiyat kararının altına düşmemesi ve üretilen sütün zayi olmadan tamamının işlenmesidir." diye konuştu.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim