• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

Salihli’de Toplu Ulaşım Hamlesi

Salihli’de Toplu Ulaşım Hamlesi
Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Salihli'de toplu taşımada dönüşüm sağlamak adına yapılan güzergah değişiklikleri...

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Salihli'de toplu taşımada dönüşüm sağlamak adına yapılan güzergah değişiklikleri ve yeni hizmete girecek olan 8,5 metre uzunluğundaki araç ile test edildi.

Yeni araca Belediye Başkan Yardımcıları Mahmut Süreyya Karaoğlu, İbrahim Karaca, Büyükşehir Salihli Koordinatörü Ali Rıza Ünveren, Salihli 24 Nolu Şehiriçi Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Kamil Uyar ve kooperatif üyeleri ile birlikte binen Belediye Başkanı Zeki Kayda, hem güzergahları gezdi, hem de şehir içinde hizmet verecek olan yeni aracın trafikte yaşayabileceği sorunları yerinde gördü.

Salihli'de 24 Nolu Şehiriçi Taşıyıcılar Kooperatifi olarak 48 araç ile hizmet verdiklerini ifade eden Kooperatif Başkanı Kamil Uyar, "Şehir içi ulaşım için biz şuan 48 araç ile hizmet veriyoruz. Ancak bu sayıyı 24'e düşürmek istiyorlar. Biz 24 otobüs ile değil, en az 36 otobüs ile bu hizmeti verebiliriz" dedi.

Büyükşehir belediyesinin şehir içi taşımacılıkta 17 ilçede yeni bir düzen getirmek istediğini ifade eden Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, "Salihli'de şehir içi taşımacılık kurulan kooperatif ile sürdürülüyor idi. Büyükşehir yasası çerçevesinde atılması gereken adımları büyükşehir atmaya başladı. Bu çalışma merkez ve 17 ilçe devam etmektedir. Belirledikleri araç tipi 58 kişilik bir araç tipidir. Yeni belirlenen güzergahta, yeni araç ile bir test yaptık. Bunun uygun olup olmadığını, kooperatif üyelerimiz ile birlikte değerlendirdik" diye konuştu.

Başkan Kayda konuşmasını şöyle devam etti: "Ancak bugün yaptığımız bu test sürüşünde, şunu gördük ki bu araçlarla mevcut yollarda hem eksiklikler var, hem de yol güzergahlarında nasıl sorunlara şahit olacağımızı gördük. Caddelerdeki otopark uygulamaları da buna engel. Biz bu konuyu tekrara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz ile masaya oturup görüşmek ve Salihli'deki yol güzergahlarını tekrar incelemek zorundayız."

Yeni yol güzergahlarının 24 Nolu Şehiriçi Taşıyıcılar Kooperatifi üyelerinin önerisi alınarak yapılması gerektiğine dikkat çeken Kayda, "Bu ekibin görüşü alınmadan bu güzergahı belirlemek doğru bir çalışma değildir. Bu süreç Şubat ayının sonuna kadar tamamlanacak. Biz bu ekip ile vatandaşlarımızın Salihli'de şehir içi ulaşımında sorunsuz bir şekilde gitmek istedikleri yere götürmektir. Buradaki arkadaşlarımızın önerilerini büyükşehire taşıyacağız. Biz bunu sorunsuz şekilde çözmek istiyoruz" dedi.

Yeni araçların, engelli vatandaşlar için çok uygun araçlar olduğunu vurgulayan Başkan Kayda, "Ancak genişliği çok fazla, bizim güzergahlarımızda sıkıntı yaşanacağını gördük. Yeni düzenleme yapılacak. Endişe etmeyiz. Çünkü biz sizlerin temsilcisiyiz." şeklinde konuştu.

Salihli’de Toplu Ulaşım Hamlesi

Salihli’de Toplu Ulaşım Hamlesi

Salihli’de Toplu Ulaşım Hamlesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim