• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Salihli’de Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklet Dağıtıldı

Salihli’de Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklet Dağıtıldı
Manisa'nın Salihli ilçesinde Sağlık Bakanlığı'nın yürütmekte olduğu "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında AK Parti...

Manisa'nın Salihli ilçesinde Sağlık Bakanlığı'nın yürütmekte olduğu "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ve Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ın katıldığı törenle ortaöğretim öğrencilerine 118 bisiklet dağıtıldı.

"HAREKETLİ YAŞAM ŞART"

Kısa adı SEAL olan Salihli Sekine Evren Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, Türkiye'de obeziteyle mücadelenin en önemlisinin hareketli yaşam olduğunu ifade etti. Gelişen teknolojinin hayat tarzında önemli değişiklikler yaptığını dile getiren Tay "Obeziteyle mücadele karşı gençliğimizi ve geleceğimizi korumak için ciddi bir mücadele vermemiz gerekiyor" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZ DAHA DİNAMİK OLACAK"

Obezitenin ülkemiz için yükselen bir tehlike olduğunu vurgulayan Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu "Bu tehlikenin önüne geçilmesi için gerekli çalışmalar yapılıyor. Bugün bu çalışmaların bir örneği için buradayız. Bisiklet dağıtılarak çocuklarımıza sağlıklı yaşam için bir alternatif sunulacak. Bu proje ile çocuklarımız bundan sonraki hayatlarında daha dinamik olacaklar. Gelecek neslin, sağlıklı bir toplum olması için spor ve yürüyüş yapması gerekiyor" dedi.

"SALİHLİ'DE HERKES BİSİKLETE BİNSİN"

"Bakanlığımız obeziteye karşı güzel bir etkinlik yapıyor" diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ "Amacımız öğrencilerimize bisikleti teşvik etmektir" dedi. Özdağ "Benim hiç bisikletim olmadı. Mahallemize bisikletçiler geliyordu. Biz 25 kuruş, 50 kuruş vererek, bisiklete binip, belirlenen alanda bir tur atıyorduk. Şimdi çocuklarımızın her şeyi var, ama bizi bekleyen bir tehlike var. Çocuklarımız okuldan çıkıp, direk bilgisayarın veya televizyonun başına oturuyorlar ve obez oluyorlar. Ondan sonrada obezite hastalığı meydana geliyor. Gençler, obeziteye karşı spor yapın, mutlak yürüyün. Şimdi Salihli'de herkes bisiklete binsin" dedi.

"HAREKETLİ YAŞAMI ÖZENDİRMELİYİZ"

Sağlık Bakanlığı'nın bir konuya dikkat çekmek istediğini vurgulayan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş "Hareketsiz yaşamdan doğan sorunların faturasını ödemekte zorlandıkları için çocuklarımızdan başlayarak, insanımızı hareketli bir yaşamı özendirmek istiyor" dedi.

Vali Bektaş "Hareketsiz yaşam başımıza olmadık sorunlar açıyor. Amacımız herkesi hareketli bir yaşamı özendirmektir. Her türlü problemin başlangıcı hareketsiz yaşamla oluyor. Vücut fonksiyonlarımız normal çalışmıyor, kaslarımız normal çalışmıyor, giderek hareketsizliğe, fazla kilolara kendimizi mahkum ediyoruz. Göbeğimizi büyütmeyeceğiz, kaslarımızı güçlendireceğiz" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından bisikletler öğrencilere dağıtıldı.

Salihli’de Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklet Dağıtıldı

Salihli’de Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklet Dağıtıldı

Salihli’de Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklet Dağıtıldı

Salihli’de Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklet Dağıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim