• BIST 9679.8
  • Altın 2487.785
  • Dolar 32.4252
  • Euro 34.4243
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 18 °C

Salihli’de Kitabüs Projesi Hayata Geçti

Salihli’de Kitabüs Projesi Hayata Geçti
Manisa'nın Salihli ilçesinde Milli Egemenlik Ortaokulu tarafından Türkiye'de ilk defa hayata geçirilen ve kısa adı KİTABÜS olan "Kitaplı Koltuk Projesi"...

Manisa'nın Salihli ilçesinde Milli Egemenlik Ortaokulu tarafından Türkiye'de ilk defa hayata geçirilen ve kısa adı KİTABÜS olan "Kitaplı Koltuk Projesi" törenle kamuoyuna tanıtıldı.

Manisa'nın Salihli ilçesinde Milli Egemenlik Ortaokulu tarafından Türkiye'de ilk defa hayata geçirilen ve kısa adı KİTABÜS olan "Kitaplı Koltuk Projesi" kapsamında eğitimi içerikli kitaplar, proje araçlarının her bir koltuğuna yerleştirilecek bu sayede yolculuklarda yeni bir alternatif olması hedefleniyor. Proje kapsamında şu an için Salihli ilçesinde hizmet veren otobüs firması Güven Turizm'le anlaşılan proje kapsamında diğer firmaların da projede yer alması bekleniyor. Projeyle ilgili bilgi veren Milli Egemenlik Ortaokulu Müdürü Muhammet Mustafa Demir, "Projemizin ve okulumuzun tanıtımlarıyla kaplanan kitapların yolculuk boyunca yolcularımız için bir sohbet arkadaşı olacağını düşünüyoruz. Kitaplı Koltuk Projesi'nde, Cüneyt Suavi'nin Hayatın İçinden, Üstün Dökmen'in Empati, Nüvide Gültunca Tulğar'ın Kendi Kutup Yıldızını Bul ve yine Cüneyt Suavi'nin Kırk Gram Tebessüm adlı kitapları koltuklarda hazır bir şekilde duracaktır. Kitaplarımız belirli aralıkla kontrol edilecek, eskiyen, yırtılan ya da kaybolan kitaplar yenileriyle değiştirilecektir. Projeye destek sunacak kuruluşlara ait reklamlar kitap kaplıklarında yer alacak, böylelikle projenin maddî sürdürülebilirliği sağlanacaktır.Proje otobüslerinde "Kitaplı Koltuk Projesi" ve KİTABÜS logoları yer alacak, böylelikle projemiz seyahat güzergâhlarında kendi tanıtımını yapmış olacaktır. Teknobüs, Dijikoltuk, Dijibus, Akıllı Koltuk, Sefahat, Rahat gibi teknolojik altyapılı koltuklarla Kitaplı Koltukların tatlı rekabeti başlayacak, uzun vadede talep edilen hatta taklit edilen bir proje olarak yurdumuzun dört bir yanındaki güzergahlarda kendine yer bulacaktır" dedi.

"AYLIK 15 BİN YOLCUYA ULAŞILACAK"

Salihli Güven Turizm yönetim kurulu başkanı Ahmet Manav ise "Bu proje ilk etapta İstanbul ve Antalya'ya sefer yapan 5 aracımızda hayata geçirildi. Ancak kısa sürede toplam 40 aracımızı da bu projeye dahil edeceğiz. 2 yıl devam etmesi planlanan projemiz inşallah daha uzun vade de devam eder. İnsanlara faydalı olabilecek bir şey yapabiliyorsak ne mutlu bize. Bu proje ile aylık ortalama 15 bin yolcuya ulaşılacak. Bu çok ciddi bir rakam. Sosyal hayatımızda, günlük hayatımızda ne yazık ki elektronik cihazlara bağlı kalıyoruz. En çok sevindiğimiz nokta bu proje ile insanların okuma alışkanlıklarını pekiştirmiş olacağız" dedi.

Kitaplı Koltuk Projesi Yürütme Kurulu'nda Okul Müdürü Muhammet Mustafa Demir, Müdür Yardımcısı Emre Balaban, Türkçe Öğretmeni Mehmet Önder Karacaoğlu, Güven Turizm Yönetim Kur. Başkanı Ahmet Manav, Türkçe Öğretmeni Şerif Uysal, Türkçe Öğretmeni Şefika Karaoğlu, Türkçe Öğretmeni Hasan Kahveci, Türkçe Öğretmeni Hülya Avcı, Türkçe Öğretmeni Sinem Toptaç, Türkçe Öğretmeni Yeliz Gökçen ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Rana Şahinoğlu yer alıyor.

Salihli’de Kitabüs Projesi Hayata Geçti

Salihli’de Kitabüs Projesi Hayata Geçti

Salihli’de Kitabüs Projesi Hayata Geçti

Salihli’de Kitabüs Projesi Hayata Geçti

Salihli’de Kitabüs Projesi Hayata Geçti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim