• BIST 8715.56
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.1052
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Salihli’de çürüme nedeniyle tehlike oluşturan ağaçlar kesildi

Salihli’de çürüme nedeniyle tehlike oluşturan ağaçlar kesildi
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi'nin prestij ve yol genişletme çalışmaları kapsamında, Şüheda Caddesi üzerindeki ömrünü tamamlamış...

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi'nin prestij ve yol genişletme çalışmaları kapsamında, Şüheda Caddesi üzerindeki ömrünü tamamlamış ve çürüyen çam ve dut ağaçları devrilme tehlikesine karşı kesilirken, kesilen ağaçların yerine yenilerinin dikileceği bildirildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi tarafından başlatılan prestij ve yol genişletme çalışmaları sürüyor. Çalışmalar kapsamında Şüheda Caddesindeki çam ve dut ağaçları ekipler tarafından kesildi. İçten içe çürüdüğü ve devrilme tehlikesi oluşturduğu için kesilen ağaçların yerine sağlıklı ve genç ağaçların dikileceği öğrenildi. Salihli Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Manisa Büyükşehir Belediyesi ile belediyemiz işbirliğinde ilçemizde yapılan cadde düzenleme ve genişletme çalışmaları kapsamında Şüheda Caddesinde bulunan esnafların da talepleri doğrultusunda, sağlıklı yaşam ömrünü tamamlamış, içten içe çürüyen, zaman içerisinde formu bozularak yıkılma tehlikesi arz eden ağaçlar tespit edilerek kesilmiştir. Proje kapsamında kesilen ağaçların yerine kent estetiğine uygun yeni ağaçlar dikilecektir. Önceki dönemlerde de Kurudere Caddesi ve Park Caddesinde yapılan düzenlemelerde yönetimde olan belediye tarafından ağaçlar kesilerek düzenleme çalışmaları yapılmıştır. Ağaç kesmenin siyasi malzeme konusu yapılarak bazı kişiler tarafından kamuoyunun taraflı olarak yönlendirilmesi uygun değildir. Kaldı ki gerek kişisel gerek yönetim anlayışımız açısından bu değerlere ne kadar önem verdiğimiz herkes tarafından bilinmektedir. Bu çalışmalarda hiç kimseye veya zümreye rant sağlanması söz konusu olmayıp çalışmalarımız hızla büyüyen ve gelişen daha güzel daha yaşanabilir bir Salihli içindir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim