• BIST 9524.59
  • Altın 2489.209
  • Dolar 32.5088
  • Euro 34.7215
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Salihli’de Arabuluculuk Konferansı

Salihli’de Arabuluculuk Konferansı
Manisa'nın Salihli ilçesinde Arabulucu Avukat Eren İlhan Güney, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine, uyuşmazlıklarda başvurulan ve mahkemelerdeki...

Manisa'nın Salihli ilçesinde Arabulucu Avukat Eren İlhan Güney, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine, uyuşmazlıklarda başvurulan ve mahkemelerdeki dava yükünü azaltması beklenen arabuluculuk konusunda yeni gelişmeleri ve yararlarını anlattı.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen "Arabuluculuk Nedir?- İş Dünyası ve Arabuluculuk- İş Hukukunda Arabuluculuk Zorunlu Hale mi Geliyor?" başlığıyla bir konferans veren İzmir Arabulucular Derneği Üyesi Avukat Eren İlhan Güney, önemi giderek daha iyi anlaşılan bu düzenleme hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Konferansın açılış konuşmasını yapan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, uzun süren davalar nedeniyle işadamlarının hem zaman hem de maddi kayıplara uğradığını anlattı. Bunların ortadan kaldırılması ve yargının yükünün hafifletilmesi için Adalet Bakanlığı ve TOBB nezdinde girişimlerde bulunularak 2013 yılında arabuluculuk konusunda yasal düzenlemeler yapıldığını belirten Yüksel, arabuluculuk sisteminin uygulanmaya başladığını kaydetti.

Arabulucu Avukat Eren İlhan Güney, Sekine Evren Anadolu Lisesi mezunu bir Salihlili olarak Salihli TSO'da sunum yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek sözlerine başladı. İşçi-işveren, kiracı-kiralayan, alacaklı-borçlu ilişkilerinde uyuşmazlık durumunda, uzun süren ve büyük masraflara yol açan mahkeme yoluna gitmeden önce arabuluculuğa başvurmanın avantajlarını anlatan Güney, 2013 yılında çıkan arabuluculuk kanunundan sonra 2 bin uyuşmazlığın bu yolla çözüldüğünü ifade etti. Güney şöyle konuştu:"Çatışan taraflar aynı masa etrafında toplanıp, bazı sistematik teknikler kullanılarak çözüme gidiliyor. Arabulucu tarafsız ve bağımsızdır. Arabulucu çözümü göstermez, tarafların kendilerinin bulmalarını sağlamaya çalışır. Bazı anlaşmazlıklarda aile büyüklerinin devreye girmesi gibi, arabulucu devreye girer ve ortamı yumuşatmaya çalışır. Arabuluculukta sırlar sır olarak kalır. Mahkemeler aylarca ve yıllarca sürebildiği halde, arabuluculukta 2-3 oturumda sorun çözülebiliyor."

21 Haziran 2016 itibariyle zorunlu arabuluculuğun yasalaşacağının beklendiğine dikkat çeken Güney, "Adliyelerde arabuluculuk merkezleri kurulacak. İşçi- işveren davaları bu yolla çözülebilecek. Arabuluculuğun da bir tarifesi var. Zorunlu arabuluculukta masrafı devlet ödeyecek. Ama sorunun 2 hafta içinde çözülmesini isteyecek." dedi.

Arabuluculuk kanununun ciddi bir farkındalık yaratacağını ve adalet mekanizmasının etkin çalışmasını sağlayacağını belirten Güney, barkovizyon eşliğinde yaptığı sunumu "Barışa bir şans verin" mesajıyla tamamladı.

Konferans sonunda İbrahim Yüksel, Avukat Eren İlhan Güney'e bir anı tabağı, Kadınlar Birliği Üyesi lise arkadaşı Emine Kınık da "Nesilden Nesile Salihli Mutfağı" kitabı takdim etti.

Salihli’de Arabuluculuk Konferansı

Salihli’de Arabuluculuk Konferansı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim