• BIST 9095.22
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Salihli’de 13. Şiir Şöleni Buruk Geçti

Salihli’de 13. Şiir Şöleni Buruk Geçti
Manisa'nın Salihli ilçesinde Bizim Ece Dergisi'nin organize ettiği ve bu yıl 13'üncüsü gerçekleştirilen şiir şöleni, Salihlili Emniyet Amiri Doğan Sakarya'nın...

Manisa'nın Salihli ilçesinde Bizim Ece Dergisi'nin organize ettiği ve bu yıl 13'üncüsü gerçekleştirilen şiir şöleni, Salihlili Emniyet Amiri Doğan Sakarya'nın geçtiğimiz hafta Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit olmasından dolayı buruk geçti.

Salihli Belediyesi Zafer Keskiner Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen şiir şölen Şehit Emniyet Amiri Doğan Sakarya ve tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlarken, bu yılki Sanat Dostları ödülü kurumlarda Salihli Ziraat Odası'na, kişilerde ise DAKİK Unlu Mamülleri'nin sahibi Saim Türetken'e verildi. 13. şiir şölenine Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Salihli Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu, Salihli T Tipi Kapalı e Açık Cezaevi Kurum 2.Müdürü Hakkı Evcim ve 27 hükümlünün yanı sıra şiir severler katıldı.

DEĞİŞİK BÖLGELERDEN ŞAİRLER KATILDI

Şiir şölenine Salihli dışından şairler ise Hasan Akar (Tokat), Av. İsmail Özmel (Niğde), Av. Dilek Özyamaner (İzmir), Emine Akar (Tokat), Murat Soyak (Niğde), Abdulkadir Güler (Söke), Mahir Gürbüz (Elazığ), Miyaser Gülşen (İstanbul), Zekiye Yıldırım (İstanbul), Ahmet Tevfik Ozan (Elazığ), Mahmut Hasgül (Tokat), Tülay Aydın (Antalya), Sündüs Arslan-Akca (Tokat), Talat Ülker (Gümüşhane), Şerife Sezgin (İstanbul), İsmail Sezgin (İstanbul) katıldı.

"ŞAİRLERİ SUSMUŞ BİR MİLLET, ÖKSÜZ ÇOCUK GİBİDİR"

Şölende konuşan Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, "Böyle bir aktiviteye katıldığım için çok mutluyum. Daha önce Tokat Niksar'da 5 yıl görev yapmaktaydım. Orada da Şiir Şölenleri organize ediliyordu. Bu gün burada Tokatlı Şair arkadaşları Şiirlerini okurken görünce duygulandım. Biz idari amirlerinde sanata, edebiyata, şiire yeterli desteği vermemiz lazım. Şairleri susmuş bir millet, sevenleri toprak olmuş öksüz çocuk gibidir. Şölenin mimarı Ahmet Otman ve ekibi Sanat Dostlarını bu çalışmalarından dolayı kutlar, daha nice şiir şölenleri düzenlemelerini dilerim." dedi.

Şölen çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Salihli’de 13. Şiir Şöleni Buruk Geçti

Salihli’de 13. Şiir Şöleni Buruk Geçti

Salihli’de 13. Şiir Şöleni Buruk Geçti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim