• BIST 8793.17
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Salihli, Kodla(ma)nisa Atölyesine Kavuştu

Salihli, Kodla(ma)nisa Atölyesine Kavuştu
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş öncülüğünde il genelinde başlatılan "Kodla(Ma)nisa Projesi, Ahmetli, Kırkağaç, Turgutlu, Alaşehir, Demirci, Gördes, Soma...

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş öncülüğünde il genelinde başlatılan "Kodla(Ma)nisa Projesi, Ahmetli, Kırkağaç, Turgutlu, Alaşehir, Demirci, Gördes, Soma ve Saruhanlı'dan sonra Salihli'de de hayat buldu. Kodlama atölyesi Salihli Atölyesi Türkbirliği Anadolu Lisesi'nde açıldı. Salihli Kodlama Atölyesi'nin açılışı Manisa Valisi Erdoğan Bektaş tarafından gerçekleştirildi.

Salihli Türkbirliği Lisesi Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirilen törene ise Vali Erdoğan Bektaş'ın yanı sıra Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernakbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı, Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek yaptık. Dilek, Kodlama Atölyesi'nde geleceğin milli yazılımcılarının yetişeceğini söyledi. Bilişim çağının kapılarını ülke olarak zorlamaya başladığımızı dile getiren Kaymakam Ertan Peynircioğlu ise "Fikir babası Manisa Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş olan Kodlama ile sistematik, problem çözebilen, kavrama yeteneğini kazanan öğrenciler yetişecek" dedi.

Dünyadaki gelişmelerin ışığında ülkemize örnek olacak "Kodla(Ma)nisa Projesi'ni Ahmetli, Kırkağaç, Turgutlu, Alaşehir, Demirci, Gördes, Soma ve Saruhanlı'dan sonra Salihli'de hayata geçirdikleri vurgulayan Manisa Valisi Bektaş, bu proje ile bilgisayarın bizim düşmanımız olmadığını ve dostumuz olduğunu, işe yarar bir makine olduğunu çocuklarımızın beynine yerleştiğini söyledi. Vali Bektaş "Çocuklarımız artık bilgisayarı faydalı işlerde kullanıyor. Veliler artık çocuklarını bilgisayarın başında görünce, gene mi bilgisayardasın diye üzülmüyorlar. Hatta, bilgisayarın başında görünce mutlu oluyorlar. Bugünün küçüğü yarının büyüğü olacak çocuklarımızın her zaman yanındayız. Elimizden geldiğince onlara destek olarak yetenekli öğrencilerimizin önünü açacağız." diye konuştu.

Bektaş, konuşmasının ardından kodlama atölyesinin açılış kurdelesinin kesti. Vali Bektaş ve beraberindekiler hizmete açılan atölyeyi gezerek öğrencilerin çalışmalarını inceledi.

Salihli, Kodla(ma)nisa Atölyesine Kavuştu

Salihli, Kodla(ma)nisa Atölyesine Kavuştu

Salihli, Kodla(ma)nisa Atölyesine Kavuştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim