• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Salihli halk oyunları ile şenlendi

Salihli halk oyunları ile şenlendi
Manisa'nın Salihli ilçesi, kısa adı SAHODER olan Salihli Halk Oyunları Derneği tarafından hazırlanan ve yöresel halk oyunlarının sergilendiği "Halk Oyunları...

Manisa'nın Salihli ilçesi, kısa adı SAHODER olan Salihli Halk Oyunları Derneği tarafından hazırlanan ve yöresel halk oyunlarının sergilendiği "Halk Oyunları Şenliği" ile şenlendi.

Salihli Belediyesi, Gençlik Merkezi ve Şehit Ahmet Özsoy Halk Eğitim Merkezi katkıları ile Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen şenlik saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Salihli halk Oyunları Dernek Başkanı Feyzullah Gündoğdu, derneğin 7 yıl önce kültür hizmetine başladığını söyledi. Üstlendiği görevin sorumluluğu ile hareket ettiklerini belirten Gündoğdu "Birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, kültür hizmetlerini, akademik ve sanatsal boyutu bütünleştirici çalışmaları gerçekleştirdik. Bundan sonra da sizden aldığımız güç ve destek ile çalışmalarına devam edecektir." dedi.

Görev yaptığı okulda yıllar önce Zeybek ekibini oluşturduklarını ifade eden Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ise, "O zeybek ekibinin öğrencileri, bugün Salihli'de Halk Oyunları eğiticiliği yapmaktadır. Salihli'de çocuklarımıza zeybek oynamayı öğretiyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 7'den 70'e her yaş grubundan oluşan halk oyunları ekipleri farklı yörelerin halk oyunlarını sergilerken, Salihli Belediyesi Dans Grubu ise Kafkas, Azerbaycan, Kırgızistan ve Tacikistan danslarıyla izleyenleri adeta büyüledi. Ekiplerin gösterileri meydanı dolduranlar tarafından ayakta alkışlanırken, şenliğe Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Salihli halk oyunları ile şenlendi

Salihli halk oyunları ile şenlendi

Salihli halk oyunları ile şenlendi

Salihli halk oyunları ile şenlendi

Salihli halk oyunları ile şenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim