• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Salihli Atıksu Arıtma Tesisi Maski’ye Geçti

Salihli Atıksu Arıtma Tesisi Maski’ye Geçti
Salihli'de vatandaşlara hizmet veren Atıksu Arıtma Tesisi'nin (AAT) MASKİ Genel Müdürlüğü'ne devri kapsamında geçici kabul işlemleri yapıldı.

Salihli'de vatandaşlara hizmet veren Atıksu Arıtma Tesisi'nin (AAT) MASKİ Genel Müdürlüğü'ne devri kapsamında geçici kabul işlemleri yapıldı. Bir yıl boyunca yüklenici firma tarafından işletilen tesis, önümüzdeki süreçte MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde işletilecek.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, 2014 yılında işletmeye alınan ve bir yıl boyunca yüklenici firma tarafından işletilen Salihli Atıksu Arıtma Tesisi'nin geçici kabulünü yaptı. Tesisin işletmesi bundan sonraki süreçte MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili bilgi veren MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, "Salihli Atıksu Arıtma Tesisimizin çalışmalarına Salihli Belediyesi tarafından geçtiğimiz dönemde başlanılmış ve Mayıs 2014'te tamamlanmıştı. 17 milyon 346 bin 999 liraya mal olan ve uzun havalandırmalı aktif çamur prosesiyle çalışan tesisle, alıcı ortam deşarj standartlarını Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği Tablo 21-4'e göre sağlayıp, Gediz Havzasındaki doğal yaşamın ve biyolojik çeşitliliğin korunması amaçlanmaktadır. Genel Müdürlüğümüzün kurulmasının ardından bizim sorumluluğumuza giren tesis, yüklenici firmanın taahhüdünde bir yıl boyunca işletildi" dedi.

TESİS MASKİ BÜNYESİNDE İŞLETİLECEK

Salihli Atıksu Arıtma Tesisi'nin bundan sonraki süreçte MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde işletileceğini belirten Genel Müdür Yakup Koç, "MASKİ Genel Müdürlüğü olarak atıksu arıtma tesislerine büyük önem veriyoruz. Bu noktada göreve geldiğimiz günden bu yana gerekli çalışmaları yaptık. Önümüzdeki süreçte de bu çalışmalarımıza aralıksız devam ederek atıksuların olumsuz etkilerini en aza indirgemeyi hedefliyoruz" diye konuştu. Tesis hakkında bilgiler veren Genel Müdür Koç, Salihli Atıksu Arıtma Tesisinin ilk kademesinin 28 bin 200 m³/gün ve 140 bin eşdeğer nüfusa göre tasarlandığını belirtti.

Salihli Atıksu Arıtma Tesisi Maski’ye Geçti

Salihli Atıksu Arıtma Tesisi Maski’ye Geçti

Salihli Atıksu Arıtma Tesisi Maski’ye Geçti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim