• BIST 9046.62
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Saliha Erdim’den Gençlere Önemli Tavsiyeler

Saliha Erdim’den Gençlere Önemli Tavsiyeler
Psikolog-Sosyolog Saliha Erdim, "İçinizde kötülüğü beslerseniz kötülük, iyiliği beslerseniz iyilik kazanır. Unutmayın! Neyi beslerseniz o kazanır"...

Psikolog-Sosyolog Saliha Erdim, "İçinizde kötülüğü beslerseniz kötülük, iyiliği beslerseniz iyilik kazanır. Unutmayın! Neyi beslerseniz o kazanır" dedi.

Çocuk-aile konusunda çok yönlü eğitsel faaliyetlerine yurt içi ve yurt dışında devam eden Psikolog-Sosyolog Saliha Erdim, Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi kız öğrencileriyle bir araya geldi. Okulun konferans salonunda gerçekleşen söyleşiyi öğrenciler büyük bir beğeniyle dinledi.

Bilginin gücü ve etkisini öğrencilere anlatan Saliha Erdim, "Bizi, kendimize sevdirende, ilerleten de bilgidir. Hem insanlarla hem de kendimizle barışık yaşamayı sağlayanda bilgidir. Bir insanın en büyük handikabı kendisi ile savaş içinde olmasıdır. Kimler, kendisi ile savaş içinde olur? Kendisini sevmeyenler ve değerli bulmayanlar. Değerli hanımefendiler, bizler Allah-ü Teala'nın yarattığı kadın erkek bütün insanlar olarak, bir tarafımız olumluya çeker, diğer tarafımız olumsuza, bir tarafımız günaha çeker diğer tarafımız sevaba. Hep bu durum içinde savaşıp dururuz. Tarih insanlığın bu mücadelesine şahit olmaktadır. İnsanın bilgisi ne tarafa yönelikse, arkadaşlığı, hayata bakışı da o yöne doğru olur. Evet, sevgili gençler, siz içinizde kötülüğü beslerseniz kötülük, iyiliği beslerseniz iyilik kazanır. Unutmayın! Neyi beslerseniz o kazanır" diye konuştu.

"İNSANI AYAKTA TUTAN ASIL ŞEY MORAL DEĞERLERİDİR"

"Bir insanı ayakta tutan iki şey vardır; iskelet sistemi ve moral sistemidir. Morali bozuk, psikolojisi iyi olmayan bir insanı, iskelet sistemi ayakta tutamaz. İnsanı ayakta tutan asıl şey moral değerleridir" diyerek öğrencilere hobilerinin olup olmadığını soran Saliha Erdim, "Parmaklarınızı kullanarak kendinize ait bir şeyler ürettiğiniz şeyin adı hobidir. Dışarıda fotoğraf çektiniz eve gelince ne yapacaksınız. Dışarıda yaptıklarınız da çok anlamlı ama evin içerisinde yapabilecek hobiler edinin. Anneler geliyor diyor ki, benim oğlum ya da kızım teknoloji bağımlısı. Telefon elinden düşmüyor. Anne mutfaktan çıkmaz ise baba televizyonun karşısında bütün gece oturursa, çocuk ne yapsın. Çocuk aileden ne görürse onu yapar. O yüzden annelerinizle konuşun. Evde yapabilecek hobiler edinin" şeklinde konuştu.

Psikolog-Sosyolog Saliha Erdim, programın sonunda genç kızların sorularını da cevapladı.

Saliha Erdim’den Gençlere Önemli Tavsiyeler

Saliha Erdim’den Gençlere Önemli Tavsiyeler

Saliha Erdim’den Gençlere Önemli Tavsiyeler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim