• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Salih Uyan: “Türkçe Seviyeniz, Yabancı Dil Seviyenizi De Belirler”

Salih Uyan: “Türkçe Seviyeniz, Yabancı Dil Seviyenizi De Belirler”
Eğitimci-yazar Salih Uyan, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan "Yazarlar Okullarda" projesi kapsamında İhlas Koleji öğrencileri...

Eğitimci-yazar Salih Uyan, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan "Yazarlar Okullarda" projesi kapsamında İhlas Koleji öğrencileri ile bir araya geldi. Yabancı dil öğrenme konusundan öğrencilere birçok tavsiyede bulunan uyan, "Türkçe seviyeniz, yabancı dil seviyenizi belirler" dedi.

İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte yabancı dil eğitimini konu edinen "Anlıyorum Ama Konuşamıyorum" adlı kitabını da öğrencilere tanıttı. Bir yabancı dil eğitmeni olarak yabancı dil öğreniminde sık karşılaşılan hatalara dikkat çeken Uyan, "En kötüsü de pek çok kişinin kendi durumunu "Anlıyorum ama konuşamıyorum" şeklinde tarif etmesidir. Bu durumun en büyük nedeni de aşırı gramer sevdası olduğumuzdan. Yanlış konuşmamak için sürekli gramer çalışan insanlar, pratik yapmak konusunda çekingen davranıyorlar. Bu nedenle de yabancı dil konuşmak konusunda hep geride kalıyorlar" dedi.

'TÜRKÇENİZ NE KADAR İYİYSE, YABANCI DİLİ DE O KADAR İYİ ÖĞRENİRSİNİZ"

Yabancı dil öğrenmek için öncelikle ana dilin çok iyi olması gerektiğini vurgulayan Uyan, "Öğretmenler çocuklara yabancı dilde roman okumalarını tavsiye ediyorlar. Ama çocuklar sıkıldıkları için okumak istemiyorlar. Burada suçlu yabancı dil değil, burada sıkıntı çocuğun ana dilde dahi kitap okumayı sevmemesidir. Türkçeniz ne kadar iyiyse, yabancı dili de o kadar iyi öğrenirsiniz" dedi. Bilinçaltında Türkçe'nin yabancı dile karşı bir kıskançlık beslediğinin altını çizen Uyan, "Türkçeniz asla yabancı dilinizin ondan daha iyi olmasına izin vermez. Türkçe seviyeniz, yabancı dil seviyenizi de belirler. Bu sebeple bol bol Türkçe kitap okumalısınız" diye konuştu. Yabancı dilin 3-5 haftada ya da birkaç ayda öğrenilecek bir konu olmadığına dikkat çeken Uyan, yabancı dilde öğrenmenin sürekliliğe ihtiyaç duyduğunu ve her geçen gün üstüne yeni bir şey eklemek gerektiğini de vurguladı.

Salih Uyan: “Türkçe Seviyeniz, Yabancı Dil Seviyenizi De Belirler”

Salih Uyan: “Türkçe Seviyeniz, Yabancı Dil Seviyenizi De Belirler”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim