• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Saldırının Olduğu Alanda Kur’an-ı Kerim Tilaveti

Saldırının Olduğu Alanda Kur’an-ı Kerim Tilaveti
Saadet Partili bir grup, Ankara'da 28 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısının gerçekleştiği yerde Kur'an-ı Kerim okudu.

Saadet Partili bir grup, Ankara'da 28 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısının gerçekleştiği yerde Kur'an-ı Kerim okudu. Olay yeri yakınına karanfil bırakan grup, hayatını kaybedenler için dua etti.

Saadet Partisi Ankara İl Gençlik Kolları üyesi bir grup, kırmızı ışıkta bekleyen askeri servis konvoyuna bombalı terör saldırısının yaşandığı Merasim Sokak'ın girişinde toplandı. "Terörü lanetliyoruz", "Terör destekçilerine değil Allah'ın ipine sımsıkı sarılın" yazılı dövizler taşıyan grup, daha sonra saldırının gerçekleştiği sokağın girişindeki trafik ışıklarına kırmızı karanfil bıraktı. Hayatını kaybedenlerin ruhu için Kur'an-ı Kerim okuyan gençler daha sonra dua etti.

"MENFUR SALDIRIYI LANETLİYORUZ"

Grup adına basın açıklamasını yapan Saadet Partisi Ankara Gençlik Kolları Başkanı Nuri Gülcü, şehitlerin aziz ve pak ruhlarına Fatihalar göndermek için toplandıklarını belirtti. Saldırıyı kınayan Gülcü, "Milli Görüş camiası olarak, Ankara'da gerçekleşen ve milletimizi derinden sarsan menfur terörist saldırısı bütün nefretimizle lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden asker ve sivil tüm vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Genelkurmay Başkanımız Sayın Hulusi Akar'ın şahsında tüm Silahlı Kuvvetler mensuplarımıza başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

"AZİZ MİLLETİMİZ BU KARANLIK DÖNEMİ DE ATLATACAK"

Terörist unsurların Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) sahip olduğu cesaret ve kararlılık karşısında hiçbir zaman karanlık hedeflerine ulaşamayacaklarını belirten Gülcü, "Bu kanlı saldırıların amacı, milletimiz içinde öfke ve nefret meydana getirerek birlik ve beraberliğimizi bozmaktır. Bu yüzden Türkiye'yi karıştırmak isteyen karanlık mihraklara karşı verilecek en güzel cevap, millet olarak birbirimize daha fazla kenetlenmek, milli birlik ve beraberliğimize sahip çıkmak olacaktır. Türkiye tarihi geçmişi ve engin tecrübesi ile büyük bir devlettir. Aziz milletimiz en zor dönemlerde, en zor badireleri atlatmıştır. Bu karanlık dönemi de atlatacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

Gülcü, yarım asırdır ABD'nin sözünün geçtiği topraklara barış ve huzurun gelmediğini dile getirdi.

Olayın yaşandığı günden beri trafiğe kapalı tutulan Merasim Sokak'ta saldırının gerçekleştiği alan naylon brandayla kapatılmış şekilde muhafaza altına alınırken, güvenlik güçlerinin bölgedeki çalışmaları da devam ediyor.

Saldırının Olduğu Alanda Kur’an-ı Kerim Tilaveti

Saldırının Olduğu Alanda Kur’an-ı Kerim Tilaveti

Saldırının Olduğu Alanda Kur’an-ı Kerim Tilaveti

Saldırının Olduğu Alanda Kur’an-ı Kerim Tilaveti

Saldırının Olduğu Alanda Kur’an-ı Kerim Tilaveti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim