• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Saldırı Sonrası Şehidin Telefonundan Babasına Mesaj Gitmiş

Saldırı Sonrası Şehidin Telefonundan Babasına Mesaj Gitmiş
Diyarbakır'da teröristlerin bombalı saldırısında şehit olan uzman Çavuş Burak Cantürk'ün telefonundan saldırı sonrası babasına "Araba kullanıyorum" mesajı gitmiş.

Diyarbakır'ın Hani İlçe Jandarma Komutanlığı'na PKK'lılar tarafından patlayıcı yüklü araçla yapılan saldırıda Uzman Çavuş 25 yaşındaki Burak Cantürk şehit oldu. Saldırı sonrası cep telefonuyla ulaşmaya çalıştığı oğlunun telefonundan 'Araba kullanıyorum' mesajı alıp rahatlayan baba Ali Cantürk'ün, sabaha karşı ise acı haberi aldığı belirtildi.

FETHİYE'DE YAŞIYORDU

Giresun'un Espiye İlçesi Kaşdibi Köyü nüfusuna kayıtlı Cantürk'ün, annesi Döndü ve babası Ali Cantürk ile birlikte 2003 yılında Fethiye'nin Karaçulha Mahallesi'ne yerleştiği belirtildi. Cantürk'ün şehit haberi saat 05.00 sıralarında Karaçulha Mahallesi 188 Sokak üzerindeki 3 katlı apartmanın 3'üncü katında oturan Ali ve Döndü Cantürk'e Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık tarafından iletildi. Acılı anne- baba karayoluyla Antalya'ya, oradan da uçakla Diyarbakır'a götürüldü. Şehit cenazesinin yarın öğle namazından sonra memleketi Giresun'un Espiye İlçesi Kaşdibi Köyü'nde toprağa verileceği kaydedildi.

"TELEFONUNDAN 'ARABA KULLANIYORUM' MESAJI GELDİ"

Cantürk ailesinin komşusu Sacide Aykut Alp, saldırı haberiyle birlikte Cantürk'ün annesi Döndü Cantürk'ün kapılarını çaldığını söyledi. Baba Ali Cantürk'ün uzun süre oğlunu cep telefonundan aradığını anlatan Alp, "Gece saat 00.30'da annesi kapımızı çaldı. 'Diyarbakır'da saldırı olmuş' dedi. Saat 01.30'a kadar oturduk. Babası arıyor ancak Burak telefonu açmıyordu. Sonra Burak'ın telefonundan 'Araba kullanıyorum' diye bir mesaj geldi. Annesi 'Oğlumdan haber geldi. Siz gidin yatın' dedi. Daha sonra 05.30'da şehit olduğunu öğrendik" diye konuştu.

"KADERİ BÖYLEYMİŞ"

Cantürk'ün çocukluk arkadaşı Birkan Buruntaş, acı haberi alınca üzüntüye boğulduklarını söyledi. Cantürk'ün çevresinde çok sevildiğini anlatan Buruntaş şöyle dedi:

"En son 15 gün önce telefonda görüştük. Yaşadığı sıkıntıları sordum, anlattı. Telefonu genelde kapalı oluyordu. Askere gidip geldikten sonra uzman çavuş olmaya karar verdi. Buradan çok samimi olduğu bir arkadaşıyla gittiler. Birine batı, birine doğu görevi çıktı. Kaderi böyleymiş. Vatan sağ olsun."

Karaçulha Mahalle Muhtarı Mustafa Gizli acı haberin mahallede ve ilçede büyük üzüntü yarattığını belirterek, şehit Burak Cantürk için yarın Karaçulha Merkez Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılmaya hazırlandıklarını aktardı.

Bekar olan Burak Cantürk'ün 2 yıl önce Türk Silahlı Kuvvetleri'nde uzman çavuş olarak göreve başladığı belirtildi. 2 yıldır Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde görev yapan Cantürk'ün otomobil kullanmayı çok sevdiği, daha önce oto galeri ve elektrik işlerinde çalıştığı kaydedildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim