• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Salah Abdeslam’ın nişanlısı konuştu: Teslim olmaktansa ölmeyi tercih eder

Salah Abdeslam’ın nişanlısı konuştu: Teslim olmaktansa ölmeyi tercih eder
Paris saldırıların bir numaralı şüphelisi Belçikalı Salah Abdeslam'ın eski nişanlısı Knack dergisine konuştu.

Paris saldırıların bir numaralı şüphelisi Belçikalı Salah Abdeslam'ın eski nişanlısı Knack dergisine konuştu. 24 yaşındaki nişanlı, "Wardah" adlı takma bir isimle verdiği röportajda hayatına devam etmek ve geride kalan kötü hatıraları unutmak istediğini ifade etti. Paris olaylarının ardından hakkında medyada çok olumsuz haberlerin dolaştığından dolayı basına açıklamada bulunmak istediğini söyleyen Wardah, bu konu hakkında ilk ve son röportajını verdiğini belirtti.

Belçika'nın haftalık dergilerinden Knack, kaçak terörist Salah Abdeslam'ın eski nişanlısına 6 sayfa yer ayırdı. Takma bir isimle röportaj veren eski nişanlısı Wardah, Salah Abdeslam ile 2010 yılında tanışmış. Aynı mahallede yaşadıklarını söyleyen Wardah, o zamanlar ile bu zamandaki kişiliğinin çok değiştiğini ifade etti. Wardah, "Eskiden çok sıcak kanlı ve cana yakındı ama şimdi öyle değil. Bir gün karşıma çıkararak bana, "ben senin gizli hayranınım" dedi ve ilk tanışmamız öyle gerçekleşti." diye konuştu.

Wardah, Paris saldırılarını organize eden ve kendisini canlı bomba ile havaya uçurarak birçok insanı katleden Abdelhamid Abaaoud ile Salah Abdeslam'ın çok iyi arkadaşlığı olduğunu ifade etti. Wardah'a göre Abaaoud ile dostluğunu ilerletmesinin ardından Salah Abdeslam ondan çok etkilendi ve onun gibi davranmaya başladı. Wardah, "Abaaoud'in sanki hiç kimseye saygısı yoktu ve ondan dolayı Abdeslam ile aramızda mesafe oluştu." dedi. 2011 yılında Salah'ın suç olaylarından dolayı toplu taşıma şirketinden (MİVB) kovulduğunu söyleyen Wardah, işlediği suç için bir ay hapis yattığını söyledi. Wardah, "Neden böyle bir suç işlediğini hâlâ bilmiyorum bana hiç anlatmadı ve o dönem nişanlı olduğumuz halde hiç ziyaretine gitmedim. Arkadaşı Abaaoud ile suçu birlikte işlediklerini biliyorum. Abaaoud'un 6 ay yattığını biliyorum. O güne kadar Salah'ın polis ile işi olmamıştı." diye ifade etti. 2011 yılında Wardah, Salah'ın bir an önce iş bulması gerektiğini aksi takdirde düğününün olmayacağını ailesinin söylediğini açıkladı.

"PARİS YERİNE KEŞKE SURİYE'YE GİTSEYDİ"

Eski nişanlısı Wardah'a göre Salah Abdeslam 2014 yılında arkadaşı Abdelhamid Abaaoud'in Suriye'ye gitmesinin ardından radikalleşti. Salah'ın Abaaoud ile görüşme halinde olduğunu ve Suriye'ye gitmek için uğraştığını ifade etti. 13 Kasım Paris saldırılarından hemen önce 10 Kasım'da Salah Abdeslam ile birlikte yemek yediğini söyleyen Wardah, o gün kendisinin çok normal olduğunu aktardı. Wardah, "Salah Abdeslam bana, "eğer bu dünyada evlenemezsek cennette evleneceğiz" dedi. Ben de ne demek istediğini sorunca birden kalktı ve gitti." dedi.

13 kasım Paris terör olaylarının ardından ailecek şok içinde haberleri takip ettiğini söyleyen Wardah, 15 Kasım'da nişanlısın bu olaylar ile bağlantılı olduğunu öğrenmiş. Wardah, "Gerçekten inanamadım. Keşke Paris yerine Suriye'ye gitseydi." dedi.

"YENİ HAYATIMDA SENİN GİBİ BİRİSİNE YER YOK"

Gazetecinin, "Salah Abdeslam'a buradan bir mesajın var mı ve seninle irtibat kurmak istese ne demek istersin?" sorusuna cevap veren eski nişanlısı Wardah şöyle konuştu: "Beni aramamasını isterim. Nişanlılığımızı burada bitirip yeni hayatıma devam etmek istiyorum. Ben, ailem ve senin ailen utanıyoruz senin yüzünden. Paris'teki saldırılarda hayatını kaybeden insanların geride bıraktıklarını düşün! Beni gerçekten çok mahvettin."

'Eski nişanlın Salah Abdeslam'ın teslim olmasını ister misin?" sorusuna cevap veren Wardah, "Teslim olmaktansa ölmeyi tercih eder." dedi.Cihan

Salah Abdeslam’ın nişanlısı konuştu: Teslim olmaktansa ölmeyi tercih eder

Salah Abdeslam’ın nişanlısı konuştu: Teslim olmaktansa ölmeyi tercih eder

Salah Abdeslam’ın nişanlısı konuştu: Teslim olmaktansa ölmeyi tercih eder

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim