• BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Şakran Cezaevinde coşku dolu 29 Ekim etkinliği

Şakran Cezaevinde coşku dolu 29 Ekim etkinliği
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki etkinlikler coşku dolu görüntülere sahne oldu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki etkinlikler coşku dolu görüntülere sahne oldu. Tutuklu çocukların halk oyunları gösterileri ise yoğun alkış aldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri için az bir süre kalırken, İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda da çeşitli etkinlikler yapıldı. Şakran Cezaevi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen program öncesi, Kızılay tarafından programa katılanlara aşure dağıtıldı. Program saygı duruşu ile başladı ve ardından İstiklal Marşı okundu. Etkinlikte konuşan İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Vural Temür, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içerisinde özveriyle kurulan Türkiye Cumhuriyetinin gençlere emanet edildiğini söyledi.

"Sivil toplum kuruluşlarına büyük sorumluluk düşmektedir"

Temür, "15 Temmuz hain darbe girişimi bir kez daha göstermiştir ki; birlik ve berberlik içerisinde Cumhuriyetimize sahip çıkmalı. Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesine çıkmak için her türlü mücadeleyi büyük bir azim ve gayret içerisinde göstermeliyiz. Bu noktada geleceğimizin teminatı olan kurumumuzda bulunan siz gençlere burada bulundukları süre içerisinde ve tahliye olduktan sonra her türlü maddi ve manevi desteği vererek toplumla bütünleşmenizi sağlamak için, en başta biz kurum çalışanları tüm kamu kurum ve kuruşları ile sivil toplum kuruluşlarına büyük sorumluluk düşmektedir" diye konuştu.

Tutuklu çocukların gösterileri alkış aldı

Karşıyaka Belediye Bandosu gösterisi ve müzik dinletisinin yapıldığı etkinlikte tutuklu çocuklar halk oyunları oynadı. Çocukların halk oyunu oynamasındaki performansı ise göz doldurdu. Gösterilerin ardından tutukluların kendi aralarında düzenlendikleri spor turnuvalarında dereceye girenlere madalya ve kupaları takdim edildi.

Etkinliğe, İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatih Mehmet Öztürk, Aliağa İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özkurt, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rıfkı Kulaksız, Aliağa Ceza İnfaz Kampüsü Tabur Komutanı Nevzat Ak, İzmir Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı ve üyeleri, İzmir Barosu Cezaevleri Komisyonu Başkanı ve üyeleri, Ceza İnfaz Kurumu ve Tutukevleri 2. İzleme Kurumu Başkanı Uğur Öztan, Türkiye Gençlik Konfederasyonu Ege Bölge Başkanı Behlül Murat Maral, Buca Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Savcısı Aydın Apaydın, Kampüs Savcısı Güneş Okur, kurum müdür ve çalışanları ile ceza evindeki tutuklular katıldı.

Şakran Cezaevinde coşku dolu 29 Ekim etkinliği

Şakran Cezaevinde coşku dolu 29 Ekim etkinliği

Şakran Cezaevinde coşku dolu 29 Ekim etkinliği

Şakran Cezaevinde coşku dolu 29 Ekim etkinliği

Şakran Cezaevinde coşku dolu 29 Ekim etkinliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim