• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Sakız’dan Çeşme’ye bayrak yüzüşü

Sakız’dan Çeşme’ye bayrak yüzüşü
Açık su yüzücüsü Seda Noyan Kansuk, eşi Memduh Kansuk ve arkadaşları Elif Okur ile Şadi Gödek'le birlikte Yunanistan'ın Sakız Adası'ndan Çeşme'ye,...

Açık su yüzücüsü Seda Noyan Kansuk, eşi Memduh Kansuk ve arkadaşları Elif Okur ile Şadi Gödek'le birlikte Yunanistan'ın Sakız Adası'ndan Çeşme'ye, bayrak yarışındaki gibi değişimli yüzerek 6,5 saatte geçtiler.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında gerçekleştirilen yüzme etkinliği, sabah saat 11.30'da Yunanistan'ın Sakız Adası'nda başladı. Bir bot ve yelkenli tekne eşliğinde yüzmeye başlayan açık su yüzücüsü Seda Noyan Kansuk, birer saat arayla değişerek, eşi Memduh Kansuk ve arkadaşları Elif Okur, Şadi Gödek ile Çeşme'ye kadar yüzdüler. Çeşme sahiline 100 metre kala dördü birden yüzmeye başlayan açık su yüzücülerini, Çeşme sahilinde Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, protokol üyeleri, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk ve kalabalık bir vatandaş topluluğu karşıladı.

Çeşme sahiline kadar yüzen Seda Kansuk Noyan ve arkadaşları, göğüslerinde taşıdıkları Türk Bayrağı'nı karaya çıkmadan önce denizde açtılar. Vatandaşların yoğun alkışları ile karaya çıkan yüzücüler, Sakız Adası'ndan Çeşme'ye kadar göğüslerinde taşıdıkları Türk Bayrağı'nı öperek Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran'a teslim ettiler. Kaymakam Erkayıran, yüzücülerin teslim ettiği bayrağı öperek aldı.

Çeşme'de gerçekleştirilen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın en önemli etkinliği olarak öne çıkan Sakız-Çeşme yüzüşünü eşi ve arkadaşları ile birlikte gerçekleştiren açık su yüzücüsü Seda Noyan Kansuk, Sakız adasından Çeşme'ye 7.5 mil kulaç attıklarını belirterek, "Bu anlamlı günde böyle bir etkinliğe imza atmak bizim için çok önemliydi. Bu anlamlı günde bu organizasyonu başarmak çok güzel bir duygu. Göğsümüzde bayrağımızı taşıyarak Çeşme'ye ulaştık. Bu projede yer alan ben ve diğer arkadaşlarım omuz omuza kıyıya ulaştık. Seneye, yine aynı parkurda uluslararası bir organizasyonda yer almak istiyoruz" dedi.

Kansuk, yüzerken 2 metreye yaklaşan dalgalara karşı mücadele verdiklerini belirterek, "Gelirken, ciddi bir dalga zorluğu yaşadık. İki metreye yaklaşan dalgalar bizi zaman zaman zorladı. O kadar akıntı vardı ki, her anı bizi zorladı. İlk çıkış anında çok rüzgar vardı. 26 knot esen rüzgarda yüzmeye başladık. Ama ne mutlu bize ki, bu parkuru da başarı ile tamamladık" diye konuştu.

Öte yandan, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında, yüzme yarışları, denizden tabak çıkarma, yağlı direk ve halat çekme yarışları yapıldı. Ayrıca optimist, kitesurf ve sörfçüler, Çeşme sahilinde gösteri yaparken, Çeşmeli pilot Hakan Çetinkaya Gyrocopter'i ile gökyüzünde gösteri uçuşu yaptı.

Sakız’dan Çeşme’ye bayrak yüzüşü

Sakız’dan Çeşme’ye bayrak yüzüşü

Sakız’dan Çeşme’ye bayrak yüzüşü

Sakız’dan Çeşme’ye bayrak yüzüşü

Sakız’dan Çeşme’ye bayrak yüzüşü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim