• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Sakatlar Derneği’nin Mavi Kapaklarını Çaldılar

Sakatlar Derneği’nin Mavi Kapaklarını Çaldılar
Samsun'da mavi kapak alımı yapan firmadan gelmiş gibi yapan iki kişi, Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi'nden 500 kilo mavi kapağı alarak kayıplara...

Samsun'da mavi kapak alımı yapan firmadan gelmiş gibi yapan iki kişi, Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi'nden 500 kilo mavi kapağı alarak kayıplara karıştı.

Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi tarafından ihtiyaç sahibi bedensel engellilere tekerlekli sandalye almak için, vatandaşların ve okullardaki öğrencilerin de yardımıyla toplanan yaklaşık 500 kiloluk mavi kapak çalındı.

Olay, İlkadım ilçesi Kale Mahallesi Kültür Parkı içinde bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi binasında meydana geldi. 5 Aralık 2015 tarihinde meydana gelen olay bugün fark edildi. Kimliği belirsiz 2 genç, kamyonet ile Sakatlar Derneği'ne gelerek mavi kapakları alacaklarını söylediler. Görevliler de gelen kişilerin her zaman mavi kapak sattıkları firmadan geldiklerini düşünerek hırsızlara teslim ettiler. Ancak, geçen zaman içinde satılan kapakların parası gelmeyince Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, bugün bir araştırma yapınca kapakların farklı kişiler tarafından kendileri kandırılarak çalındığını öğrendi. Başkan Hakyemezoğlu polise şikayette bulundu. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Başkan Hayriye Hakyemezoğlu yaptığı açıklamada olayın kendilerini çok üzdüğünü belirterek, "Yaklaşık 500 kilo ağırlığındaki 2 adet tekerlikli sandalye alacağımız mavi kapaklar çalındı. Bu kapakları toplamak için vatandaşlarımız ve özellikle anaokulu öğrencileri çok büyük destek verdiler. Bugün olayı araştırınca kapakların çalındığını fark ettik. Çok üzgünüz" dedi.

Öte yandan, aynı dernekte geçen yıllarda da 600 kilo mavi kapağın çalındığı ve faillerinin polis tarafından yakalandığı öğrenildi.

Sakatlar Derneği’nin Mavi Kapaklarını Çaldılar

Sakatlar Derneği’nin Mavi Kapaklarını Çaldılar

Sakatlar Derneği’nin Mavi Kapaklarını Çaldılar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim