• BIST 9511.06
  • Altın 2493.029
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.8062
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Sakatlar Derneği Kendi Adlarına Para Toplayanları Savcılığa Şikayet Edecek

Sakatlar Derneği Kendi Adlarına Para Toplayanları Savcılığa Şikayet Edecek
Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, Samsun'da kapı kapı gezerek ve meydanlarda dergi satıp yardım toplayan sahte dernek...

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, Samsun'da kapı kapı gezerek ve meydanlarda dergi satıp yardım toplayan sahte dernek yöneticileri hakkında Pazartesi günü Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

TSD Samsun Şubesi, kentte kapı kapı gezen, meydanlarda dergi satan ve yardım toplayan sahte dernek ve kişilere karşı mücadele başlattı. İsimlerini kullanan veya şehir dışından gelerek yardım toplayanlara karşı mücadele etme kararı alan TSD Samsun Şubesi, vatandaşlara da uyarılarda bulunarak bu tür kişilere kesinlikle yardımda bulunmamalarını istedi.

Dernek olarak bugüne kadar hiçbir şekilde satış yapmadıklarını belirten TSD Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, "Engelliler adı altında bir büro açılmış. Bizim adımıza dergi, defter, kalem satışı yaparak para alıyorlar. Vatandaşlar bunlara itibar etmesinler. Bunların sakatlar derneği ile hiçbir alakası yok. Bize her gün onlarca telefon edilerek dergi, kalem gibi şeyleri sattıklarımızı soruyorlar. Biz TSD Samsun Şubesi olarak hiçbir şekilde bugüne kadar bir şey satmadık ve bundan sonra da satmayı düşünmüyoruz. Sağlıklı kişiler bizim adımızı kullanarak rant sağlamaya çalışıyorlar. Bunlar ekip halinde çalışıyorlar" dedi.

"PAZARTESİ CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Sahte dernekleri Pazartesi günü Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet ederek suç duyurusunda bulunacaklarının altını çizen Başkan Hakyemezoğlu, "Bugün buraya 61 yaşında bir kişi geldi ve oraya gittiğini engelliler için yardım toplamak istediğini söylemiş ve kendisine dergi vererek satmasını istemişler. O kişide satış yaparak parasını onlara teslim etmiş. Bu kişi daha sonra yaptığı bu işten rahatsız olunca bizim derneği buluyor ve buraya geldiğinde de bizim adımıza insanlardan para topladıklarını o paranın bize gelip gelmediğini sorduğunda bizden "hayır" cevabı alınca şok oldu. Geçen gün yine bir kişinin TSD'den arandığını ve kendisine kargo ile bir koli geleceğini ve 50 TL vermesi gerektiğini söylemişler. Bu kişi de bizimle irtibata geçerek bizim böyle bir koli gönderip göndermediğimizi sordu. Biz de böyle bir şeyin olmadığını söyleyince buraya gelerek bize 50 TL'lik bir bağışta bulundu ve bizde ona bağış karşılığı makbuz keserek kendisine verdik. Biz de Pazartesi günü bu dernek için Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağım. Bizim adımıza hiç kimse yardım toplayamaz. Bu bir suçtur. Kimse bizim üzerimizden rant sağlamasın. Türkiye Sakatlar Derneği'nin böyle bir yardım adı altında dergi satması söz konusu değildir ve bundan sonra da olmayacak" diye konuştu.

Sakatlar derneği adı altına para topladıkları dernekte çalıştığını ifade eden 61 yaşındaki Selahattin A. ise o dernek için dergi sattığını ve yardım topladığını belirterek, "İş ararken sakatlar derneğinde çalıştırılmak üzere eleman alınacağı ilanını boş bir dükkanın camında gördüm ve aradım. Gidip görüştükten sonra elime 6-7 tane dergi verdiler ve bizi Canik ilçesinde bir yere bıraktılar ve orada o dergileri sattık. Hatta derginin dışında yardım paraları da topladık. Akşam 18.00'de dergileri aldığımız dükkana gittiğimizde topladığımız paranın yarısını onlar, diğer yarısını da bize verdiler. Dükkanlarında hiçbir şekilde sakatlar derneği ile ilgili bir şey göremeyince kuşkulandım ve akşam bir yerden internete girdim ve onların derneğinin adını araştırdım. Araştırmamda derneğin internette ismini bulamadım. Daha sonra yanımda çalışan genç bir çocuğu telefonla arayarak, o iş yerine bir daha gitmemesini ve oranın iyi bir yer olmadığını söyledim ve o çocuk da gitmemiş. Daha sonra TSD Samsun Şubesi'ne gelerek durumu anlattım" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim