• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Sakarya’nın Tarım Geleceği Masaya Yatırıldı

Sakarya’nın Tarım Geleceği Masaya Yatırıldı
Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehrin tarım geleceğini ilgilendiren önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehrin tarım geleceğini ilgilendiren önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

Kısa süre önce şehrin eğitim ve sağlık geleceğini masaya yatıran il protokolü bu kez tarım konusunda yetkililerden brifing aldı. Büyükşehir Toplantı Salonu'nda gerçekleşen görüşmeye Vali Hüseyin Avni Coş, AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Milletvekilleri Şaban Dişli, Mustafa İsen, Ali İhsan Yavuz ve Recep Uncuoğlu, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şenay Sakal ve Tarım İl Müdürü Mehmet Erdemir katıldı.

GÜNDEMDE TARIM VAR

Gerçekleştirilen toplantının ardından açıklamalarda bulunan Ayhan Sefer Üstün, "Hem Ankara'da bakanlıklarda temaslarımız sürüyor hem de Sakarya'da toplantılarımız gerçekleşiyor. Sakarya'nın temel ihtiyaçlarını Ankara'da takip ediyoruz. Yerelde de Valimiz, Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve İl Müdürlerimiz ile toplantılarda bir araya geliyoruz. İlimizin meselelerine yerinde çözümler üretiyoruz. Bu toplantıların yapılıyor olması zaten son derece önemli. Kurumlarımızın yapmış oldukları faaliyetlerden bizler de bilgi sahibi oluyoruz. Hemşerilerimizin bize ilettikleri talepleri çözüm muhatapları ile birlikte görüşme ve çözüme ulaştırma imkânı buluyoruz" ifadelerini kullandı.

SAĞLIK VE EĞİTİMDE GELİŞEN BİR ŞEHİR

Sağlık alanında Sakarya'da önemli gelişmeler olduğunu söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Üstün, "Sağlık alanında şehrimizde çok önemli gelişmeler var. Artık çok ciddi operasyonlar şehrimizde gerçekleştirilebiliyor. Tıp fakültemiz, araştırma ve diğer hastanelerimiz ile birlikte ciddi bir hizmet sunuyoruz. Yoğun bakım ünitesi sayımız arttı. Artık bu konuda vatandaşlarımız geçmişe göre rahat bir nefes aldılar. Sağlıkta çok ciddi bir ilerleme sağlandı. Eğitimde de bu ilerlemeler gözle görülür bir şekilde ortaya konuyor. Üniversitemiz ciddi bir öğrenci potansiyeline sahip. Hamdolsun şehrimiz her alanda olduğu gibi eğitimde de gelişimini sürdürüyor. Eğitim ve sağlık alanlarının ardından bugün de tarım konusunda bir toplantı düzenledik. Tarım İl Müdürümüz bize yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Şunu her zaman ifade ediyoruz; Sakarya bir sanayi şehridir ama aynı zamanda tartışmasız bir tarım şehridir. Kişi başına düşen gelirimizin önemli bir kısmını da tarımsal sektörden elde ediyoruz. Bu bakımdan tarım bizim için ihmal edilemeyecek konuların başındadır. Tarım bizim için vazgeçilmez bir başlıktır" diye konuştu.

SÜS BİTKİCİLİĞİNDE ÖRNEK

Ayhan Sefer Üstün açıklamalarının devamında, "Tarım alanlarının kullanılması, muhafaza edilmesi, tarımın geliştirilmesi ve var olan tarım alanlarının sulanması konusunda ciddi projelerimiz var. Bu projelerin hem yerinde konuşulması hem de takibi açısından bu toplantılar çok verimli oldu. Aynı zamanda şehrimizde yeni tarımsal faaliyetlerin hayata geçirilmesi açısından istişarelerde bulunuyoruz. Örneğin süs bitkiciliği alanında artık Sakarya Türkiye'de öncü bir şehir. Bu alan yıllardan beri üzerinde çalıştığımız bir alandı. Ayrıca tarımsal sulamanın devreye girmesiyle birlikte bu bölgede üretilmeyen ancak geliri yüksek olan ürünler yetiştirilmeye başlanacak. Bu da tarımda ürün çeşitliliğine atılmış büyük bir adım olacak. Sakarya'da siyasi açıdan baktığımızda son derece uyumlu bir kadro mevcut. Bu uyumun katkılarını da sahada görüyoruz. Bu bizim için çok önemli. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Antalya'da SATSO'nun önderliğinde şehrimizin geleceğini ve yeni yatırımları konuştuk. Bugünlerde de meclisimizin kapalı olmasını fırsat bilerek şehrimizdeki projeler üzerine yoğunlaşıyoruz. Vatandaşlarımızın bize vermiş olduğu oyların hakkını vermeye çalışıyoruz. Bu da her gün daha fazla çalışarak mümkün oluyor. Uyumlu bir şekilde şehrimiz için aynı heyecanla çalışmaya devam ettiğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim