• BIST 8988.07
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Sakarya’da Off-Road heyecanı başladı

Sakarya’da Off-Road heyecanı başladı
Adapazarı Belediyesi'nin desteği ile gerçekleştirilen 2018 Türkiye Off-Road Şampiyonası Sakarya'da başladı.

Adapazarı Belediyesi'nin desteği ile gerçekleştirilen 2018 Türkiye Off-Road Şampiyonası Sakarya'da başladı.

Korucuk mahallesinde bulunan Korucuk Vakıf İlköğretim Okulu önündeki pistte düzenlenen Off-Road Şampiyonası'nda sürücüler kıyasıya yarıştı. Gerçekleşen yarışta 30 grup yarışacak. Verilen startla başlayan yarışlar saat 20.15'te sona erecek. Yarışların ikinci etabı 22 Nisan Pazar günü saat 09.30'da başlayarak akşam 17.00'de sona erecek.

"Belediyeden 3 tane arkadaş yarışacak"

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli yarışma öncesi yaptığı açıklamada, "Geçen hafta içerisinde sayın başkanım Adapazarı Belediyesi'nde bu sporun ehemmiyetiyle ilgili bize gerekli olan şeyleri anlattı. 2018'inde ilk ayağını Sakarya" da düzenlemek istediklerini ifade ettiler. Yani gerekli katkıları verebilir miyiz diye ben tabi hay hay dedim. Ondan sonra kendilerine gerekli olan arzu etmiş oldukları destekleri vermeye çalıştım bundan sonra da vermeye çalışacağım çünkü az önce ben de sahaya çıktım gerçekten çok ilginç, güzel bir spor özellikle gençleri bu anlamda bilgilendirmemiz lazım. Dün biliyorsunuz cumhurbaşkanımız bir konuşma yaptı o konuşmada hep o Yeşilay haftasında bağımlılıkla ilgili şeyler üzerinde vurgu yaptı. Bu gençleri bir şeye bağlamanız lazım çünkü insanların içerisinde enerji var güç var kuvvet var. Genç delikanlı adam diyorlar kanı kaynıyor bu adamların bunları eğer bir yere adapte ederseniz bu gençler yanlış yerlere bağlanacağına bu şekilde enerjilerini atmış olurlar. Vatana millete memleketine şehre çok büyük faydaları olur. Ben bu işi bu anlamda çok anlamlı bulduğumdan dolayı öncelikle Sakarya il başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Federasyonun burada açılış programını yapıp ilk yarışmayı ilk ayağını da burada düzenlemesinden dolayı da federasyon başkanlığına yönetim kurulu üyelerine efendim yetkili arkadaşlara teşekkür ediyorum. Diğer şehirlerden almış olduğum bilgiye göre otuza yakın grup buraya gelmiş oldu. Her grupta 10 - 15 kişi var sanıyorum. İş o kadar heyecanlı ki ben dedim o zaman Adapazarı Belediyesi olarak da bizim Adapazarı'ndaki yarışacak olan arkadaşların içerisine bizim belediyeden de bir tim olsun onlar da kabul etti. Şimdi bizim Adapazarı Belediyesi adına da bu yarışta 3 tane arkadaşımız yarışmış olacak. Emek vermiş olan bütün arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum yürekten kutluyorum" şeklinde konuştu.

54 Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Bilal Bakan ise yaptığı açıklamada, "Yarışmamız 2 gün üzerinden yapılıyor. 1. gün mükamet etabı dediğimiz orman etabı 2. Gün de gösteri etabı dediğimiz serri etabı olacak. Birinci gün 3 start, ikinci gün ise 4 start üzerinden yapılıyor. Yarışma araçlarımız 4 kategoriden yarışacaklar. Motor gücüne göre araçlar değişiyor. Orman etabı 3 start alacak 8 bin 600 metre uzunluğunda zorluk dereceleri olan bir etaptır. İkinci günde ise gösteri etabımız var. Gösteride araçların atraksiyonları, havuz geçişleri, İtalyan çukurları, tepeler zıplamalar gibi etaplarımız var" diye konuştu.

Korucuk Mahallesindeki yarış Pazar akşamı sona erecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim