• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Sakarya'da FETÖ davasında karar çıktı

Sakarya'da FETÖ davasında karar çıktı
"Silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan sanık, tutuklu bulunduğu süre ve ceza miktarı göz önüne alınarak adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla tahliye edildi

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla yargılanan 2 sanıktan biri 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum oldu, tutuksuz sanık beraat etti.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan ilk duruşmaya, KHK ile ihraç edilen tutuklu sanık memur Serhat Uzunoğlu ile tutuksuz sanık Sabri Uzunoğlu, avukatları ve yakınları katıldı.

Kimlik tespitlerinin yapılması ve Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianamelerin özetinin okunmasının ardından sanıklar savunmalarını yaptı.

Tutuklu sanık Serhat Uzunoğlu, "Bylock" tespit edilen hattın kendisine ait olduğunu fakat uygulamayı indirmediğini ve kullanmadığını söyledi.

Ankara'da yaşadığını, tatil nedeniyle Akyazı'ya geldiğini belirten sanık Serhat Uzunoğlu, "Tadilattan dolayı eski kitapları yakarak imha ettim. Fetullah Gülen kitapları yoktu. Fıkıh, roman ve değişik kitaplar vardı. FETÖ üyeliği suçlamasını kabul etmiyorum, beraatımı talep ediyorum." dedi.

Sanık Serhat Uzunoğlu, mahkeme başkanının "Cüzdanın içerisinde örgütün elebaşısı Fetullah Gülen'in fotoğraf bulunmuş. Bunun hakkında ne diyeceksiniz?" sorusuna, "Akyazı'daki babaevinde bulunan kitaplar arasında Fetullah Gülen'in fotoğrafını gördüm, atmak için aldım. Cüzdanımda bulundu, taşıma gayem yoktu." diye konuştu.

Baba Sabri Uzunoğlu ise oğlunu, evin tadilatı nedeniyle yanına çağırdığını dile getirerek, "Evde çok kitap vardı. Daha çok gazeteler vardı. Evin bahçesinde yaktık. Benim kitaplarım arasında Fetullah Gülen'in kitapları olmaz. Onu katiyetle sevmem. Suçlamayı kabul etmiyorum, beraatımı talep ediyorum." şeklinde konuştu.

Esas hakkındaki görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, Sabri Uzunoğlu'nun "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan beraatına, sanık Serhat Uzunoğlu'nun ise "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Sabri Uzunoğlu'nun "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan beraatına hükmeden mahkeme heyeti, sanık Serhat Uzunoğlu'nun "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutuklu bulunduğu süre ve ceza miktarını göz önüne alınarak adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla tahliye etti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim