• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Sakarya’da ’Dolabında Durmasın, Sokakları Isıtsın’ Projesi Başladı

Sakarya’da ’Dolabında Durmasın, Sokakları Isıtsın’ Projesi Başladı
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından "Dolabında Durmasın, Sokakları Isıtsın" sloganıyla başlatılan proje ile hayırseverler...

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından "Dolabında Durmasın, Sokakları Isıtsın" sloganıyla başlatılan proje ile hayırseverler tarafından asılacak giysilerin ihtiyaç sahiplerine kısa sürede ulaşması hedefleniyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından birçok ilde başlatılan ve tüm ülkeye hızla yayılan "Dolabında durmasın, sokakları ısıtsın" isimli kampanya Sakarya'da da başladı. Adapazarı ilçesinde bulunan Kent Meydanı'na kurulan stant ile başlatılan kampanyada bir çok ihtiyaç sahibinin ihtiyaçlarını giderdiği gözlendi.

"BU PROJEYİ SAKARYA'DA UYGULAMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ"

İHH tarafından başlatılan ve Sakarya'da gerçekleştirilen bu projeyi uygulamaktan çok mutlu olduklarını ifade eden İHH Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın, "İlk defa İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bir kısım İHH gönüllüsü genç tarafından bu proje başlatıldı. Ardından bir çok ilinde proje uygulanmaya başlandı. Bizler de Sakarya'da bu proje bir hafta önce start verdik. Dün akşamdan itibaren de proje Sakarya'da da uygulanmaya başlandı. Hakikatten ihtiyaç sahiplerini sevindirecek ve iyiliğin her zaman her yerde olduğunu, her yerde uygulanabileceğini ortaya koyan bir projedir. Bu anlamda projeyi Sakarya'da uygulamaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

"MALİYETİ OLMAYAN PROJE BİR ÇOK BÖLGEDE UYGULANABİLİR"

Sıfır maliyetli olan bu projenin bir çok bölgede uygulanabileceğini de söyleyen Başkan Aydın, "Sakarya merkezde uygulanmaya başlandı. Karasu ve Hendek ilçelerimizde inşallah uygulanmaya başlanacak. Buradan bütün belediye başkanlarımıza çağrı da bulunmak istiyorum. 16 ilçemizin tamamında proje uygulanabilir. Projenin hiçbir maliyeti yok. Kendiliğinden yürüyen bir projedir. Tamamen halkın çalışmaların içine katılmasını sağlayan bir projedir. Bu yönüyle oldukça önemlidir. Dolayısıyla bir çok bölgede, bir çok yerde rahatlıkla uygulanabilir" dedi.

"VATANDAŞLAR PROJEDEN OLDUKÇA MEMNUN"

Sakarya'da bulunan vatandaşların uygulanan bu projeden çok memnun olduklarını söyleyen Hüseyin Azal isimli vatandaş, "Bizim ecdadımız Osmanlı zamanında sadakayı taşı geleneği vardı. Bu gelenek ile insanlar ihtiyaçlarına bir şekilde ulaşıyorlardı. Ama günümüzde bu geleneği farklı bir şekilde İHH gibi yardım kuruluşları vasıtasıyla gelenekleri ihya ederek muhtaç olan Müslüman kardeşlerine ulaştırmaya çalışıyorlar. Bu proje beni bir Müslüman olarak çok memnun etti.Bu projelerin yaygınlaşmasını ve bütün insanlar desteklenmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Sakarya’da ’Dolabında Durmasın, Sokakları Isıtsın’ Projesi Başladı

Sakarya’da ’Dolabında Durmasın, Sokakları Isıtsın’ Projesi Başladı

Sakarya’da ’Dolabında Durmasın, Sokakları Isıtsın’ Projesi Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim