• BIST 9811.2
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Sakarya'da 6 işçi zehirlendi!

Sakarya'da 6 işçi zehirlendi!
Katı atık geri dönüşüm tesisinde çalışan işçiler zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Biosun Pamukova Katı Atık İşleme Enerji, Çevre San. ve Tic. AŞ'nin tesislerde çalışan işçilerden Ayşe Balcı, Gülşen ve Zeynep Toklu, Tuncay Gökçe ve Canan Çınar ile 1 kişi, bulantı ve soluk alma güçlüğü şikayetiyle Pamukova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İşçilerin soludukları atık maddenin bulaşıcı olabileceği ihtimaline karşı hastanede giriş ve çıkışlar, kontrollü sağlandı.

Kimyasal, Biyolojik, Radyasyon ve Nükleer (KBRN), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), hastanede ve geri dönüşüm tesisinde radyolojik inceleme yaptı.

İncelemede radyolojik bulguya rastlanmadığı öğrenildi.

İşçiler, Pamukova Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından Toyotasa Acil Yardım Hastanesine sevk edildi.

- Pamukova Kaymakamı Dursun

Pamukova Kaymakamı Tuncay Dursun, AA muhabirine, 6 işçinin zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Hastane ve geri dönüşüm tesisinin karantinaya alındığını, ekiplerin gerekli incelemeyi yaptığını anlatan Dursun, "Her ihtimale karşı tesisin diğer çalışanları da kontrol amaçlı civar ilçe hastanelerinde tedavi altına alındı. İlk incelemelere göre zehirlenmeye sınırlar içinde az miktarda uçucu organik birleşenlerin sebep olduğu anlaşıldı. Çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

- Tesisin Genel Müdürü Türkmen

Biosun Pamukova Katı Atık İşleme Enerji, Çevre San. ve Tic. AŞ Genel Müdürü Osman Türkmen de gazetecilere yaptığı açıklamada, organik atıkları topladıklarını belirterek, olayın çürümüş baharat kaynaklı tozlanma nedeniyle meydana geldiğini söyledi.

Baharat tozunun işçileri etkilemiş olabileceğine dikkati çeken Türkmen, şöyle konuştu:

"Kan tahlillerinde ve tetkiklerde herhangi bir şey çıkmadı, Allah'a şükür. KBRN ve İl Sağlık Müdürlüğü kriz masasından gelen ekip, 'herhangi bir komplikasyon ve kimyasal madde var mı' diye araştırma yaptı. Hepsi temiz çıktı. Usul olarak Toyotasa Hastanesi yetkili olduğu için bu tür kimyasal olaylarda arkadaşları oraya sevk ettik. Orada da muayene olacaklar, ondan sonra taburcu edilecekler.

Durumu ağır kimse yok. Genel durumları iyi, biz de takip ediyoruz. O bantta toplam 21 kişi çalışıyor. Astımı olan arkadaşlar, biraz fazla etkilenmiş. Onun dışındaki bütün arkadaşların genel durumu iyi. Her türlü önlem alındı."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim