• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Sakarya’da 1 Mayıs’a Doğru

Sakarya’da 1 Mayıs’a Doğru
Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Pazar günü gerçekleşecek olan işçi bayramı öncesinde miting alanında incelemelerde bulunarak herkesi...

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Pazar günü gerçekleşecek olan işçi bayramı öncesinde miting alanında incelemelerde bulunarak herkesi mitinge davet etti.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü, Sakarya'da kutlama kararı almasının ardından Sakarya'ya gelerek miting alanında incelemelerde bulundu. İlk önce Hizmet-İş Sendikasını ziyaret eden HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, daha sonra Genel Başkan Yardımcıları ve konfederasyona bağlı şube başkanlarıyla birlikte esnafa karanfil dağıttı.

1 Mayıs İşçi Bayramının kutlanacağı Kent Meydanında incelemeler bulunduktan sonra açıklama yapan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Konfederasyonumuz HAK-İŞ 1990 yılından bu tarafa her yıl çeşitli etkinliklerle 1 Mayıs birlik, mücadele ve dayanışma gününü çeşitli etkinliklerle kutlamaktadır. Hem Taksim meydanında, hem de Türkiye'nin belirli alanlarında bazen birlikte bazen ayrı ayrı ama her yıl 1 Mayısları ruhuna uygun olarak, tarihsel gelişimine uygun olarak birlik, dayanışma ve mücadele anlayışıyla her yıl bir başka ilde 1 mayısları ihya ediyoruz kutluyoruz. Bu yıl 1 mayısı Sakarya'da kutlayacağız. Sakarya Marmara bölgesinin önemli sanayi, tarım merkezlerinden bir tanesidir. Sakarya'nın misyonu, temsil ettiği değerler, HAK-İŞ'in değerleriyle örtüşmektedir. O gün Sakarya'da Sakaryalıların katılımı ile bölgedeki diğer illerden de buraya katılacak arkadaşlarımızı Pazar günü bu meydandan tüm Türkiye'den ve dünyaya önemli mesajlar vereceğiz. Ülkemizin yeterince sorun stokları var. Ciddi bir terörle karşı karşıyayız. Terörle Mücadelede her gün kaybettiğimiz yavrularımız var. Onların ruhunu, misyonunu devam ettirmek, aynı zamanda çalışanların bütün sorunlarını yüksek sesle konuşmak başta yeni anayasa olmak üzere pek çok temel konularda görüşlerimizi çalışanlarımızla birlikte Kent Meydanından hem ülkemize hem de dünyaya haykırmak istiyoruz" dedi.

"1 MAYIS'I GERGİNLİK GÜNÜ OLMAKTAN KURTARMALIYIZ"

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günlerinde meydana gelen gergin ortamlardan Türkiye'yi kurtarmak gerektiğini vurgulayan Başkan Mahmut Arslan, "1 Mayıs birlik, mücadele ve dayanışma gününde emekçilerin bütün sorunlarını tartışacağız. Hükümete yönelik, iş verenlere yönelik eleştirilerimizi yapacağız. Çalışanlardan taleplerimiz olacak. Kendi değerlendirmelerimizi yapacağız. Ama bütün bunları yaparken belli bir üslupta, seviyede, değer ölçüsü içerisinde yapacağız. Bize yakışan şekilde davranacağız. Bizim alanlarımızda çatışma olmaz. Bizim alanlarımızda ülkemizi, değerlerimizi rencide edecek sloganlarımız olmaz. Bizim alanlarımızda askerimize, polisimize saldırı olmaz. Burada kardeşlik türküleri söylenir. Bu alanları inşallah biz bu şekilde ihya edeceğiz. 1 Mayıs'da üzerindeki bu kaosu, 1 mayısları gerginlik günü olarak kutlamak isteyen, bu günde sadece TOMA'ları, copları, gazları gördüğümüz 1 Mayısları artık istemiyoruz. Türkiye'de bir mayısı kavga günü, çatışma günü, gerginlik günü olmaktan kurtarmamız gerekiyor. AK Parti hükümeti 2008 yılında tarihi bir adım atmıştır. 1 Mayıs emek ve dayanışma günü olarak ilan edilmiştir. 2009 yılında 1 Mayıs resmi tatil yapılmıştır. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyetinde bu bir ilktir ve önemli bir gelişmedir. Emekçilerin ve çalışanların 1 Mayıs'da birlik, mücadele ve dayanışma gününde etkinliklerini rahat yapabilmeleri için resmi tatil ilan edilmiştir. Biz 1 Mayıs'ta bütün bu gelişmeleri dikkate alarak ülkemizin içinden geçtiği zorlukların farkına vararak kaosa, kargaşaya, provokasyonlara ve bir kısım Türkiye'yi götürülmek istenen yanlış istikametlere götürmek isteyenlere karşı bu meydan buna hep beraber buna "dur" diyeceğiz" şeklinde konuştu.

Sakarya’da 1 Mayıs’a Doğru

Sakarya’da 1 Mayıs’a Doğru

Sakarya’da 1 Mayıs’a Doğru

Sakarya’da 1 Mayıs’a Doğru

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim