• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu hakkında çıkan haberlerle ilgili konuştu

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu hakkında çıkan haberlerle ilgili konuştu
Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu hakkında çıkan haberler hakkında açıklamalarda bulunarak, "FETÖ'ye hizmet eden tipler aslında bunlar" dedi.

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu hakkında çıkan haberler hakkında açıklamalarda bulunarak, "FETÖ'ye hizmet eden tipler aslında bunlar" dedi.

Bakanlar Kurulunca hazırlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı sonrası resmi gazete yayımlanan valiler kararnamesi sonrasında Sakarya'ya atanan Vali İrfan Balkanlıoğlu, 4 Temmuz 2017 günü görevine başlamıştı. 15 Temmuz gecesi FETÖ mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen hain darbe teşebbüsünün yıl dönümü vesilesiyle Sakarya'da bir dizi etkinlik yapılmış, Vali İrfan Balkanlıoğlu bizzat "Demokrasi Nöbetlerine" gelerek katılmıştı. 15 Temmuz 2017 gecesi AK Parti 24. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci ve birçok STK temsilcisi o gecenin anısına valiliği ziyaret etmek istedi. Daveti kabul eden Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu kalabalık grupla makama çıktı. Makama çıkarken gruptan birkaç kişi tekbirler getirerek darbe teşebbüsüne karşı slogan attı. Yaşanan bu olay sonrası bazı yayın organlarınca farklı şekilde haber yapılan olayla ilgili Vali İrfan Balkanlıoğlu bir açıklama yaptı.

"Bizim onlara susun, yapmayın diyecek halimiz yok"

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu yaptığı açıklamada, "Ordu Valiliğinden, Sakarya Valiliğine Bakanlar Kurulunca atandıktan sonra 4 Temmuz günü Sakarya'da göreve başladım. Göreve başladığım 4 Temmuz'un peşine, 15 Temmuz darbe girişimi eşkıyalarının memlekette demokrasiyi yok etmelerinin seneyi devriyesi denk geldi. Tabi bununda iyi algılanması, toplumların bunu unutmaması, gençlerin özellikle hafızalarına kazınması ve uyanık olmaları bakımından hatırlanması, anılması gerekiyordu. Bu konuda hükümetimizden de gerekli talimatlar verildi. Sivil toplum örgütleri, yerel vatandaşlar 15 Temmuz'u baya acı olaylar ile hatırladıkları için büyük anma etkinlikleri yapıldı. Salı gününden itibaren Cuma ve Cumartesi günü, 15 Temmuz Cumartesi günüydü büyük etkinlikler yapıldı. 15 Temmuz gecesi, 60 bin kişi toplandı meydana emniyetin resmi rakamlarına göre, büyük bir kalabalık ile yürüyüş yapıldı ve 15 Temmuz anıldı. Halk tarafından Türk bayrakları ile darbeciler, eşkıyalar protesto edildi. 15 Temmuz gecesi 03.00'a kadar meydanda kaldım, ancak biraz rahatsızlanınca eve gelmiştim. Dediler ki; 15 Temmuz zamanında valilik eşkıyalarca basıldığı için valilik buralar ele geçirilmiş, 15'in üzerinde yaralanan olmuş. Bütün gazilerimizi evlerinde tek tek ziyaret edip hal ve hatırlarını sorduk. Ben 15 Temmuz gecesi konuta geldiğimde saat 03.00 gibi, telefon geldi bana biz 15 Temmuz gazileriyiz, valiliği kurtaran öncü kişileriz, hayatımızı ortaya koyan kişiler. Sayın Valim, Valiliğin önündeyiz o hatıraları bir kez daha canlandırmak, yaşamak istiyoruz sizde gelirmisiniz dediler. Bizde rahatsız olmamıza rağmen geldik Valiliğe. Valiliği açtık, arkadaşlar merdivenlerden yukarı çıkarken o günü hatırladıkları için "Ya Allah, Bismillah, Allah-u Ekber" diyenler oldu. Bizim onlara susun, yapmayın diyecek halimiz yok. Valiliğe kadar geldik ve makamda arkadaşlara teşekkür ettik. Olay 15 Temmuz gecesi, gece vakti saat 03.00'da vuku buldu. Hatta bu olay bizim sosyal medya hesabımız üzerinde de yer aldı" dedi.

"FETÖ'ye hizmet eden tipler aslında bunlar"

Vali Balkanlıoğlu sözlerinin devamında, "Mesele böyle iken, meseleyi bazı basın organları malum çevreler bunlar işte taban tabana zıtmış gibi gözüküp FETÖ'ye hizmet eden tipler aslında bunlar. Olayı şöyle çarpıttılar; Vali Sakarya'ya geldiğinde göreve başlamak için 4 Temmuz'u kastediyorlar, tekbirler ile karşılandı. Makama tekbirlerle bir cemaat tarafından oturtuldu diye o görüntüler eşliğinde servis yapmışlar. Sosyal medyada paylaşmışlar. Bu durum bizi oldukça üzdü. Hem 15 Temmuz gazilerimize bir hakaret bu, çünkü 15 Temmuz gazileriydi o gelenler. İçerisinde bir tane cemaat mensubu olmadığı gibi çeşitli partilerden; CHP'li, MHP'li başka görüşlerden arkadaşlarda vardı. Ama söz konusu vatan olunca gerisi teferruattır coşkusu ile buraya gelen arkadaşların içerisinde bir tane tarikat mensubu yok, öyle bir şey yok ama olayı böyle çarpıttılar. Bir de burada malumunuz Muhammet Safitürk diye bir kaymakamımız, hainler tarafından makam odasına bomba konulmak ve patlatılmak sureti ile şehit edilmişti Mardin'in Derik ilçesinde kaymakam iken. Oda buralı, babası burada ikamet ediyor. Biz gazi ve şehitlerimizin yakınlarını gezdiğimiz zaman onada uğramıştık. Sayın Aile ve Sosyal Bakanımız geldiğinde ona da gidip beraber evini ziyaret etmiştik. Bu muhterem şehit babası da bize iade-i ziyarette bulunmak istedi. Gelirken de 4-5 tane kendisi gibi hoca arkadaşlarını almış gelmiş, yani şehidimizin babası, Muhammet Safitürk'ün babası. Resmi diyanetin imamıyken emekli olmuş bir hoca efendi. Kendisi gibi hocalardan 4-5 kişiyle birlikte bana iade-i ziyarete geldi. Bu olayı da işte tarikat mensupları valiyi ziyaret etti, vali makamına oturttu. FETÖ ile mücadele sürerken diğer dindar insanlarla niye mücadele edilmiyor, onlarda yarın tehlike teşkil eder gibi bir algı oluşturmaya çalıştılar" diye konuştu.

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu hakkında çıkan haberlerle ilgili konuştu

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu hakkında çıkan haberlerle ilgili konuştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim