• BIST 9510.34
  • Altın 2488.09
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8262
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Sakarya Üniversitesi’nden darbeye karşı uluslararası atak

Sakarya Üniversitesi’nden darbeye karşı uluslararası atak
Batı medyasında darbeyi destekleyen ve Türkiye'yi karalamaya yönelik yayınlara karşın Sakarya Üniversitesi'nden bir grup akademisyen tarafından "Akademi...

Batı medyasında darbeyi destekleyen ve Türkiye'yi karalamaya yönelik yayınlara karşın Sakarya Üniversitesi'nden bir grup akademisyen tarafından "Akademi Darbeye Karşı" girişimi başlatıldı.

Batı medyasının önemli bir kısmının darbe girişimi sırasında ve sonrasında yaptığı yayınlarla açık bir şekilde Türkiye'deki seçilmiş iktidara karşı ve bazen açık bazen de üstü örtülü bir şekilde darbe taraftarı yayınlar yapması tepki çekmişti. Yürütülen bu karalama kampanyaları ile açık ve örtülü darbe destekçiliğine dikkat çekmek isteyen Sakarya Üniversiteli akademisyenler, yaklaşık 40 kişiden oluşturan bir grup kurarak İngilizce, Arapça, Almanca, Farsça, Fransızca ve Kürtçe dillerinde darbe konusunda yapılan yayınları mercek altına aldılar.

Dünyadaki darbe destekçileri ile mücadele Sakarya'dan başladı

Bu çerçevede, söz konusu dillerdeki yaklaşık 100 kadar gazete, dergi, haber siteleri ve düşünce kuruluşlarının yayınları günlük olarak taranıyor. Bu taramalar sonucunda açık darbe destekçiliği yaptığı tespit edilen haber ve analizler bir yandan sosyal medyada ifşa edilip onlara gerekli cevaplar yazılırken, bir yandan da ilgili çarpıtma haberlerin yayınlandığı internet sitelerinde yorumlar yazılarak okuyucuların doğru bilgilendirilmesi sağlanmaya çalışılıyor.

SAÜ'den Türkiye'deki akademisyenlere çağrı

Çalışmaya katılan akademisyenler, meydanlara çıkıp darbeye karşı gösterilere katılmanın çok önemli olduğunu, ancak akademisyenlerin sadece bununla yetinmemeleri gerektiğini söyleyerek, bütün akademisyenleri dış medyanın bazı kesimleri tarafından Türkiye'ye karşı çok organize bir şekilde yürütülen karalama kampanyalarına karşı çıkmaya çağırdılar. SAÜ'lü akademisyenler, yapılan karalama kampanyaları çerçevesinde, Türkiye'de yaşanan darbe girişiminin kurgu olduğunu söyleyerek FETÖ örgütünü bu suçtan aklamaya çalışan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetin bu darbeyi hak ettiğini ileri süren, olağanüstü hal ilanını despotizm olarak anlatan yayınlara karşı Türkiye akademisyenlerinin verecek bir tepkisi olması gerektiğinin ifade ettiler.

Sosyal medyadan darbecilere savaş açtılar

Kampanya kapsamında şimdiye kadar, yabancı medyada Türkiye hakkında çıkan binlerce gazete, medya organının yayınları tarandı. SAÜ'lü akademisyenler yaptıkları araştırma sonrasında tespit ettikleri çarpıtmalara dikkat çeken yüzlerce yorum yazdılar. Akademisyenler, sosyal medyada dış basındaki yalan haberleri eleştiren ve Türkiye'de yaşanan olayların gerçek yüzünü ortaya koyan binlerce paylaşım yaptılar.

Karalamaya karşı birlik olmaya davet ettiler

Sakarya Üniversiteli darbeye, darbe destekçilerine ve Türkiye'ye yönelik karalama kampanyalarına karşı çıkan akademisyenler bütün Türkiye'deki akademisyen ve eğitimcileri sorumluluk üstlenmeye ve uluslararası medyada Türkiye karşıtı yayınlara karşı çıkmaya çağırdılar.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim