• BIST 9524.59
  • Altın 2522.673
  • Dolar 32.5237
  • Euro 34.5672
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Sakarya Kendi Enerjisini Üretecek

Sakarya Kendi Enerjisini Üretecek
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Pamukova Eskiyayla havzasında devam eden Akçay Barajı yapım çalışmalarını inceledi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Pamukova Eskiyayla havzasında devam eden Akçay Barajı yapım çalışmalarını inceledi.

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş'ten proje ile ilgili bilgiler alan Başkan Toçoğlu, Akçay Deresini yönlendirmek için projelendirilen 290 metrelik tünelde yapım çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Toçoğlu ayrıca Akçay Barajı ile Hızırilyas Su Yönetim Merkezi arasında bağlantı sağlayacak 43 kilometrelik hattın da 20 kilometresinde işlemlerin sonlandığını aktardı.

Proje ile ilgili bilgiler veren Başkan Toçoğlu, "Baraj gövdesinde imalat çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Sapanca Gölü'ne alternatif olacak Akçay Barajı'nda 20 milyonluk aktif hacimle birlikte şehrimize 40 milyon metreküplük yeni bir içmesuyu kaynağı kazandırmış olacağız. Projemizin tamamlanmasıyla şehrimizin 50 yıllık içmesuyu ihtiyacını Akçay Barajı'ndan karşılayacağız. Sapanca Gölü'nden şehrimize verilen sudan önemli ölçüde tasarruf sağlanacak. İçmesuyu konusunda ileriye dönük yatırımlarımız ise artarak devam edecek" ifadelerini kullandı.

Toçoğlu, "Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizde ulaşıma, altyapıya, kültür sanata, çevre ve spora önemli yatırımlar kazandırdık. Ayrıca ülkemiz için stratejik öneme sahip kendi enerjisini üretme hususunda da yerel yönetimlere büyük görevler düştüğünün bilincindeyiz. Dünyanın gelişmiş ülkeleri ve bizim ülkemizde de son yıllarda enerji alanında çok ciddi yatırımlar yapıldı. İnşallah inşa ettiğimiz Akçay Barajı üzerine 3 adet hidroelektrik santrali inşa edeceğiz. Sakarya kendi enerjisini üreten şehir olacak. İkramiye, Hacımercan ve Hızırilyas'ta inşa edilecek tesisler ile yıllık 40 milyon kilovat olan enerji üretim kapasitemizi iki katına çıkaracağız" diye konuştu.

Başkan Zeki Toçoğlu şunları söyledi; "Yaklaşık 100 milyonluk yatırımla şehrimize alternatif içmesuyu kaynağı kazandırıyoruz. 65 metre yüksekliğe sahip olacak Akçay Barajı uzun yıllar Sakarya için önemli bir alternatif içmesuyu işlevi görecek. Yeni dönem belediyecilik anlayışı ile gece gündüz çalışarak şehrimizin sosyal alanlardaki yatırımlarının sınırlarını genişletiyoruz. Tüm ilçelerimizde içmesuyunu garanti alma adına çalışmaya devam edeceğiz."

Sakarya Kendi Enerjisini Üretecek

Sakarya Kendi Enerjisini Üretecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim