• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Sakarya Berberler Türkiye’de Bir İlki Gerçekleştirecek

Sakarya Berberler Türkiye’de Bir İlki Gerçekleştirecek
Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmek için adım atan Sakarya Berberler Esnaf ve Sanaatkarlar Odası, bir sigorta şirketiyle imzaladığı protokol kapsamında,...

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmek için adım atan Sakarya Berberler Esnaf ve Sanaatkarlar Odası, bir sigorta şirketiyle imzaladığı protokol kapsamında, berber salonlarına giden vatandaşlar yaralanma ve kazalara karşı teminat altına alınacak.

Sakarya'da müşterilerine daha iyi hizmet vermek isteyen berberler, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmek için harekete geçti. Tıraş olmak için berber dükkanına gelmeyen vatandaşları berber salonlarına çekmek, tıraş esnasında yaşanacak olası kazalara karşı müşterilerin mağdur olmamasını isteyen Sakarya Berberler Esnaf ve Sanaatkarlar Odası, berberleri ve müşterilerini sigortalayacak. berberler Odası ve bir sigorta şirketi arasında imzalan protokol ile Sakarya'daki berber dükkanları ve müşterileri artık yaşanacak olası kazalar karşısında sigortalanacak.

Protokol imza töreninde konuşan sigorta şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Bükülmez, imzalanan protokolün Sakarya'daki berber esnafları için çok önemli olduğunu söyledi. Bükülmez, "Yaptığımız bu protokol de Sakarya'daki berber esnaflarımızı iş yerlerini ve iş yerlerinde misafir ettikleri müşterilerini her türlü riske karşı her türlü teminat altına almak içindi. Deprem kuşağındaki bir şehirde ikamet ediyoruz. Çeşitli toplumsal olayların olduğu bir şehirde ikamet ediyoruz. Aklımıza gelmeyen bir çok riske karşı berber esnaflarımızı ve müşterilerini teminat altına almış oluyoruz bu proje kapsamında. Hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Berber esnaflarımızın hep yanında olduğumuzu söylüyoruz. Berber esnaflarımızın dükkanlarına gelen müşterilerimiz şuanda aklımıza gelecek olan her türlü riske karşı bu proje ile teminat altına alıyoruz" dedi.

"BERBER DÜKKANINA GİREN HER MÜŞTERİ ARTIK SİGORTALI"

Projenin oluşmasında iki berber esnafının kaza geçirerek mesleklerini yapamaz hale gelmesinin etkili olduğu söyleyen Sakarya Berberler Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Başkanı Veysel Yıldız, "Bu esnaflardan biri mesleği icra edemeyecek hale geldi ve diğeri 8 aydır dükkanını açamıyor. Gerçekten sıkıntılı bir durum. Berber esnafını burada güvence altına alabilmek için biz bu projeyi yaptık. Esnafın kendisine ve ailesine her türlü imkanı sunabilecek bir proje. Buradan ben berber esnafının dükkanlarını sigorta ettirmelerini, kendilerini garantiye almalarını istiyoruz. Bu Projeye sahip çıksınlar. Hiç ummadıkları anda esnafımızın yanlarına yardım olarak koşacaktır. Güzel bir proje ve desteklenmesini istiyorum. Bu projenin Türkiye'den ilk olmasının sebebi artık dükkanlarımızda bulunan müşterilerimizin de sigortalı olmasıdır. Artık Berber dükkanlarında müşterilerimizde sigortalı. Yani müşteri dükkana girdikten itibaren sonuna kadar sigortalıdır. Berber esnafının zanaatına ve müşterilerine değer verdiklerinin kanıtıdır" ifadelerini kullandı.

"TEHLİKELİ BİR MESLEK GRUBUNDAYIZ"

Bu projenin desteklenmesi gerektiğini ifade eden Berber Erdinç Kuruş, "Müşteri ve bizim açımızdan da iyi bir projedir. Çünkü biz riskli işlerinin içinde geliyoruz güvenlik yasasında. Birinci sırada en tehlikeli meslek sınıfındayız. O açıdan güzel bir uygulamadır. Herkese yayılması gerekiyor. Esnaf olarak bizde destekliyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol imzalanarak berber ve müşterilerine hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

Sakarya Berberler Türkiye’de Bir İlki Gerçekleştirecek

Sakarya Berberler Türkiye’de Bir İlki Gerçekleştirecek

Sakarya Berberler Türkiye’de Bir İlki Gerçekleştirecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim