• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Sakarya Barosu’ndan, Satso’ya Ziyaret

Sakarya Barosu’ndan, Satso’ya Ziyaret
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan...

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyeti ağırladı.

Söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul Sakarya'da tüm kurumların iletişim ve işbirliğinde ortak vizyon çerçevesinde çalıştığını vurgulayarak bu bağlamda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. SATSO'nun üyelerinin ve şehrin menfaati doğrultusunda hizmet etmek olduğunun altını çizen Başkan Kösemusul, "İş dünyası şartlar ne olursa olsun üretmeye, ülkenin geleceği için hizmetlerine devam ediyor. Bizler de hizmet paydaşlarımızla ticaret ve sanayiyi ilgilendiren meselelerde köprü olmaya gayret ediyoruz. Mücadelemiz her zaman devam edecek, biz bu şehrin çocuklarıyız" diyerek yapılan, yapılması planlanan OSB'ler, otomotiv üretim üssü çalışmaları, Karasu limanı ve düzenli şehirleşme düzenli sanayileşme üzerine çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Kösemusul ayrıca üyelerini yakından ilgilendiren bir Ticaret Mahkemesinin olmadığını belirterek bunun, üyelerin eksikliğini yaşadıkları önemli bir husus olduğunu dile getirdi. Aynı şekilde Tüketici mahkemelerinin de günümüz koşullarında Sakarya'da olması gereken bir uzman mahkeme olduğunu vurgulayan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, konunun üyeleri ve dolayısıyla Sakaryalıları yakından ilgilendiren, bir başlık olduğunu ifade etti.

Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan, Baro olarak ilgili konuda çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Sakarya'da Ticaret Mahkemesi kurumların elbirliği ile oluşmalıdır. Ticaret davaları, "konusunda uzmanlık" gerektiren bir alandır. İş mahkemeleri de aynı anlamda uzmanlık isteyen mahkemelerdir. Sakarya'da iş mahkemesi var ancak fiziki yetersizlikten dolayı sağlıklı işlemiyor. Aynı fiziki koşulların yetersizliği nedeniyle Sakarya'da ticaret ve tüketici mahkemeleri de bulunmamaktadır. Sakarya Adliyesi'nin fiziki koşullar açısından hizmet alanlara hizmet edecek nitelikte bir alana taşınmasının aciliyet arz ettiğine inanıyoruz. Mahkemeler sadece hakim, savcı ve avukatların alanları değildir. Herkesin her kesimin hizmet aldığı ve bu hizmeti sağlıklı bir şekilde alma hakkı olduğu yerlerdir. İnanıyoruz ki adliyenin mevcut bulunduğu yerden daha uygun bir alanda kurulması ticaret ve tüketici mahkemelerinin hizmet verebilmesine de olanak sağlayacaktır. İhtiyaçları karşılayacak bir alanda adliyenin hizmet vermesi tüm Sakaryalıları ilgilendiren bir konudur. Sivil toplum örgütleri bu ilin asıl sahipleridir. SATSO'nun konu ile ilgili çalışmalarda bize destek olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Sakarya Barosu’ndan, Satso’ya Ziyaret

Sakarya Barosu’ndan, Satso’ya Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim