• BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Sakarya Askf Başkanı Yaşar Zımba Yeni Projeleri Açıkladı

Sakarya Askf Başkanı Yaşar Zımba Yeni Projeleri Açıkladı
Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Yaşar Zımba, basın mensuplarıyla bir araya gelerek yeni yapılacak projeler hakkında bilgiler verdi.

Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Yaşar Zımba, basın mensuplarıyla bir araya gelerek yeni yapılacak projeler hakkında bilgiler verdi.

Ankara'da gerçekleştirdiği bir dizi temas sonrası Sakarya'ya gelerek basın mensuplarıyla bir araya gelen Sakarya ASKF Başkanı Yaşar Zımba, gerçekleştireceği projeler hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi. Zımba toplantıda yaptığı konuşmada, "En önemlisi sağlık olduğu için en önce sağlıkla ilgili çalışmalara baktık. Sağlıkla ilgili ilk önce bakanımızla bizim futbol federasyonumuz kendi aralarında bir sözleşme yapmışlar. Her spor kulübü bir kişi isim bildirecek, illerde İl Spor Müdürlükleri ile bir ilişki kurulacak. O kişilere belirli bir yerde bir seminer vereceğiz. Her Spor Kulübü'nden sorumlu bir kişi gelecek. İlk Yardım nasıl yapılır, neler yapılır sporla ilgili seminer verilecek ve semineri alanlar seminer sonrasında belge alacak. Eskiden de bu yapılmıştı ama tutmamış. Ama şimdikinde görev yaparken parada ödenecek. O öyle olduğu için tutar diye ümit ediyoruz. Bu sağlıkla ilgili problemi böyle çözmekle nihayet oraya kadar geldik" diye konuştu.

Kulüplerimize gelir olması için yeni arayışlar içinde olduklarını da söyleyen Başkan Zımba, "Milletvekilleri ile görüştüğümde İŞKUR'la ilgili bir antrenörlere maaş verebilirmiyiz diye girişimlerim olmuştu. 6-7 tane branşta katılan kulüplerimiz var. Büyük takımı çalıştıran bir antrenör var. Küçükleri çalıştıracak antrenörlere para veremiyorlar. İzlenimim bu yöndeydi. Onlara maaş verebilir miyiz diye gidip görüştüğümde İŞKUR Genel Müdürümüzle görüştü vekillerimiz. Bakanımız, o da görüşmelerde bulundu. Geldim, İŞKUR İl Müdürümüzle bunları istişare ettik. O antrenörlere ödeme yapamıyorlar. Ödeyemedikleri için başka bir çare aradık. Temizlikle ilgili spor sahalarımızda, bakımları ile ilgili vasıfsız işçiler görevlendirebiliriz dediler. Şimdi onunla ilgili çalışma yapacağız. Bütün Spor Kulüplerimizin, her spor kulübümüzün bir tane ya kendileri ya da onların belirleyeceği bir kişi 9 ay bin 300 lira maaşla çalışacak orada. Sahalara bakım yapılacak. Yani kulüplerimize bir gelir olması için böyle bir çare bulduk. Şimdi Spor İl Müdürümüzle görüşeceğim. Spor İl Müdürümüzün üzerinden yazı yazdıracağız. Onlarda ona karşılık, Büyükşehir Belediye Başkanımız ile görüşeceğim. Bu yolları izleyerek, takımlara katkıda bulunacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim