• BIST 8970.82
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Sakarya Afet Koordinasyon Merkezi 2016’da hizmete girecek

Sakarya Afet Koordinasyon Merkezi 2016’da hizmete girecek
Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan şehrin ilk Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) 2016 yılında hizmete girecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan şehrin ilk Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) 2016 yılında hizmete girecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "AKOM Projesi ile müdahale ve organizasyon süreçleri ile genel afet yapımızı güçlendirmiş olacağız. AKOM'u olası bir doğal afet karşısında kriz merkezi olarak kullanacağız." dedi.

1 Kasım seçimleri sonrasında altyapı ve üst yapıda başlatılan 101 milyon lira değerindeki yeni yatırımlar içerisinde yer alan AKOM ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Toçoğlu, hedeflerinin Sakarya'nın afet yönetim altyapısını güçlendirmek olduğunu söyledi. Sakarya'nın depremin kötü sonuçlarını yakından yaşamış bir şehir olduğunu hatırlatan Toçoğlu, şunları kaydetti: "Sakarya deprem risk haritasında oldukça kritik bir konumda yer alıyor. Buna mukabil 1999 depreminde yıkımın kötü sonuçlarını yakından hissetmiş bir şehiriz. Toplumsal hafızalarımızda depremin etkileri hala taze bir yer tutmakta. Bu da afetlerin oluş zamanlarının belli olmadığı ve afetler konusuna hazır olunması gerektiği gerçeğini aklımızdan çıkarmamamıza neden oluyor."

AKOM ile ilgili detayları da paylaşan Başkan Zeki Toçoğlu, "Proje üzerinde hazırlıklar yaparken dünyadaki benzer örnekler üzerinde ciddi çalışmalar yürüttük. Amerika Birleşik Devletleri ve sık sık afetlere maruz kalan Japanyo'daki ilişkili kurum ve yapıları inceledik. "Modern bir afet yönetim merkezinde neler yer almalı?" sorusu bizim için çok önemliydi. Süreç içerisinde hem sorunun cevabını bulduk, hem de bu gereklilikler çerçevesinde projemizi hazırladık. AKOM'u olası bir doğal afet karşısında kriz merkezi olarak kullanacağız." diye konuştu.

Sakarya Afet Koordinasyon Merkezi 2016’da hizmete girecek

Sakarya Afet Koordinasyon Merkezi 2016’da hizmete girecek

Sakarya Afet Koordinasyon Merkezi 2016’da hizmete girecek

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim