• BIST 9530.47
  • Altın 2476.945
  • Dolar 32.433
  • Euro 34.7176
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C

Şairler ve aşıklar teröre karşı güvercin uçurdu

Şairler ve aşıklar teröre karşı güvercin uçurdu
Şairler ve aşıklar yaşanan terör olaylarının son bulması için Mogan Gölü'ne güvercin uçurdu.

Şairler ve aşıklar yaşanan terör olaylarının son bulması için Mogan Gölü'ne güvercin uçurdu.

Uluslararası Kültür Dil ve Edebiyat Derneği'nin düzenlediği "Uluslararası Başkent Şairler ve Aşıklar Şöleni" öncesinde "Sevgi ve Kardeşlik Bildirisi" okundu. Programa ünlü şairlerden Cemal Safi, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Uluslararası Kültür Dil ve Edebiyat Derneği (UKDE) Başkanı Uğur Kılıç ve davetliler katıldı. UKDE Başkanı Kılıç, Suriye'den, Irak'tan, Filistin'den, Doğu Türkistan'dan, Afrika'nın sefaletle boğuşan ülkelerinden insanların Türkiye'ye geldiğini kaydetti. Kılıç, "Dünyanın süper güçleri olarak adlandırılan ülkeler ya bu muhacirlerin ayağına çelme takmakta ya da kapılarını kapatarak, botlarını patlatarak onları ölüme terk etmektedirler." dedi.

UKDE Başkanı, şairler ve aşıklar olarak terörün bitmesi için şunları kaydetti: "Gelin 2016 yılı acıların dindiği, mazlumların güldüğü, muhacirlerin ülkelerine döndüğü, annelerin evlatlarını kurşun ve bombalarla kaybetmediği, savaş ve çatışmaların son bulduğu bir yıl olsun. Büyük Mutasavvıf ve Şair Yunus Emre'nin çağları aşan mısralarıyla bütün dünyaya sesleniyoruz. "Sevelim, Sevilelim, Dünya Kimseye Kalmaz." "

"DÜNYADAKİ KRİZLERİN NEDENİ SEVGİ VE AŞK"

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva da "Avrupa'da Uluslararası ekonomi krizi politik krizleri tartışıldı. Bu krizlerin daha derininde olan bir krizden konuşmak istiyorum. Çünkü ekonomi, politik krizler görünen krizlerdir. Ama bu krizin adı manevi kriz. Dünyada en çok tükenen şey sevgi ve aşk. Bütün bu krizlerin büyük nedeni madeni kriz sevgi, aşk. Çünkü bugünkü dünyaya başka bir dünya adaletin hakkına savunulduğu değil kimin gücü varsa istediğini yapabileceğini bir dünyaya geldik. Birçok değerler açısından çifte standartların yaşandığı bir döneme geldik. Terör Türkiye'de binlerce insanın canını yaktığı zaman sesini çıkarmayan devletler, birçok güçler vardı. Bazıları terör örgütünün ardında gizli destek verdiler. Ama terör kendi coğrafyalarına gelince artık bu terörü durduralım dediler. Ama bu coğrafyada binlerce acı çekerken onları sesi çıkmamıştı." diye konuştu.

Kendilerinin uluslararası hukukun bittiği bir döneme geldiğini vurgulayan Paşayeva, sözlerini şöyle tamamladı: "Artık uluslararası hukuk önemli değil. Gücün varsa istediğin anda uluslararası hukuku çiğnersin gidersin istediğin devletin toprağına bomba yağdırabilirsin her şey yapabilirsin zihniyetinin maalesef olduğu bir dünyaya geldik. O yüzden yapacağımız şey birlik ve beraberlik için hakkımızı savunacağız."

Şairler ve aşıklar Mogan Gölü'ne karşı terörün bitmesi için güvencin uçurdu.

Şairler ve aşıklar teröre karşı güvercin uçurdu

Şairler ve aşıklar teröre karşı güvercin uçurdu

Şairler ve aşıklar teröre karşı güvercin uçurdu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim