• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Şairler ‘Attila İlhan’ Anısına Yarışıyor

Şairler ‘Attila İlhan’ Anısına Yarışıyor
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, usta şair Attila İlhan anısına düzenlenecek ödüllü şiir yarışmasının başvuruları başlarken, yarışmanın son başvuru...

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, usta şair Attila İlhan anısına düzenlenecek ödüllü şiir yarışmasının başvuruları başlarken, yarışmanın son başvuru tarihi 22 Nisan 2016 olarak bildirildi.

Karşıyaka Belediyesi, Attila İlhan anısını yaşatmak ve edebiyat dünyasına yeni yetenekler kazandırmak için Attila İlhan Şiir Ödülü yarışması için başvurular başladı. Geleneksel hale getirilen yarışmanın son başvuru tarihi ise 22 Nisan 2016 olarak açıklandı. Yarışmaya katılmak isteyenlerin eserlerini Karşıyaka Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne elden, posta ya da kargoyla teslim etmesi gerektiği ifade edildi.

Yarışmanın jürisinde ise edebiyat dünyasının önemli isimlerinden Doğan Hızlan, Ataol Behramoğlu, Hüseyin Yurttaş, Hidayet Karakuş, Ünal Ersözlü, Tuğrul Keskin ve Attila İlhan'ın ailesi adına Kerem Alışık yer alacak. Jürinin değerlendirmeleri sonucunda birinci seçilecek eser, Attila İlhan'ın doğum günü olan 15 Haziran'da Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenecek törenle açıklanacak. Attila İlhan Şiir Ödülü'ne layık görülen eserin sahibine, 6 bin TL para ödülü de verilecek. Yarışma ve katılım koşullarına ilişkin detaylı bilginin Karşıyaka Belediyesi'nin resmi internet sitesi www.karsiyaka.bel.tr adresinden alınabileceği dile getirildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, yarışmaya ilişkin şöyle konuştu:

"Attila İlhan, Karşıyakamızda büyümüş ve Türkiye'nin aydınlanma mücadelesine katkı sunmuş çok önemli bir değerimizdir. Edebiyatımızın, düşünce ve sanat dünyasının ölümsüz kaptanını, bu yıl da "Attila İlhan Şiir Ödülü" etkinliğimizle anacak olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz şiir yarışmamızla hem usta şairimizi şiirlerle yaşatmaya devam edeceğiz hem de yeni şairlerin ve eserlerin sanat dünyasında adını duyurmasına katkı sağlayacağız."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim