• BIST 9107.38
  • Altın 2324.495
  • Dolar 32.3598
  • Euro 34.9656
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Şair ve ozanlardan GESTAŞ gemisinde şiir ziyafeti

Şair ve ozanlardan GESTAŞ gemisinde şiir ziyafeti
8. Uluslararası Çanakkale Şiir Akşamları için Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından Çanakkale'ye gelen şair ve ozanlar, GESTAŞ'ın boğaz turu...

8. Uluslararası Çanakkale Şiir Akşamları için Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından Çanakkale'ye gelen şair ve ozanlar, GESTAŞ'ın boğaz turu kahvaltısında buluştu.

8. Uluslararası Çanakkale Şiir Akşamları, Akademi Şiir Ailesi Kültür ve Edebiyat Derneği'nin organizasyonunda GESTAŞ sponsorluğuyla gerçekleşirken mazlum coğrafyalardan gelip Çanakkale'de buluşan şair ve ozanlar, GESTAŞ'ın boğaz turu gemisinde buluştu.

Hindistan'dan Suriye'ye, Kıbrıs'tan Azerbaycan'a, Mısır'dan Kırım'a, Sivas'tan Düzce'ye, Erzurum'dan Samsun'a kadar yurdun ve dünyanın farklı bölgelerinden Çanakkale'ye gelen şair ve ozanlar, GESTAŞ gemisinde düzenlenen organizasyonda şiir ziyafeti sundu. Çanakkale ÜNİAK birimi ve Genç Liderler Topluluğu ve Öğrenci Konseyi'ne bağlı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri de kahvaltıda yer aldı.

Uslu: "Şiirimize, şairimize, edebiyatımıza değer veriyoruz"

GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu, başta Akademi Şiir Ailesi olmak üzere tüm şair ve ozanları Çanakkale'de ağırlamaktan gurur duyduklarını dile getirdi. Gençlerin Çanakkale'de ağırlanan şairleri tanıdığını fark ettiğini belirten Uslu, "Gençlerin şiir okuyor olması, şairleri tanıyor olması geleceğe dair umutlarımı artırdı. Edebiyatımıza, şiirimize, şairimize, kültürümüze değer verdiğimizi göstermek, daha fazla değer verilmesi katkıda bulunmak amacıyla bu organizasyonun yapılmasına vesile olduk" dedi.

Şairler Çanakkale'den Mustafa Berçin, Azerbaycan'dan Mehmet İsmail, Gümüşhane'den Talat Ülker, Suriye'den Amani Dweidri, Filistin'den Ali Abo Rezeg, Samsun'dan Kenan Yavuzarslan, Düzce'den Yunus Kara, Çorum'dan Halit Yıldırım, İstanbul'dan Yavuz Doğan, Mısır'dan Ola Mansour, Kayseri'den M.Ferit Yıldız, Sivas'tan Hasan Akar, Hindistan'dan Muhammad Kabiz; ozanlar Muhsin Yaralı, Selahaddin Kazandoğlu, Ayten Gülçınar, Telaferli Ahmet, şiir ve türküleriyle Boğaz Turu'na keyif kattı.

Şair Kenan Yavuzarslan'a ayakkabı süprizi

Boğaz Turu'nda GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu, Samsunlu şair Kenan Yavuzarslan'a bir de sürpriz yaptı. Yıllar önce kapsının önünden çalınan yeni aldığı ayakkabısıyla ilgili "Ne istedin ayakkabımdan" adlı bir şiir yazan, Türkiye'nin dört bir yanında seslendirdiği bu şiiriyle büyük beğeni toplayan Yavuzarslan'a çaldırdığı ayakkabının bir benzeri olan spor ayakkabısı hediye edildi.

GESTAŞ'ın sürprizi karşısında şaşkınlık yaşayan Yavuzarslan, "Bu şiiri birçok yerde okudum. Kimse de çıkıp şu adama bir ayakkabı alalım demedi. Çok teşekkür ediyorum. Beni çok sevindirdiniz. Bu hediyeyi her yerde anlatacağım" sözleriyle duygularını aktardı. GESTAŞ'ın şiir temalı Boğaz Turu gezisi, yapılan kahvaltının ardından sona erdi.

Şair ve ozanlardan GESTAŞ gemisinde şiir ziyafeti

Şair ve ozanlardan GESTAŞ gemisinde şiir ziyafeti

Şair ve ozanlardan GESTAŞ gemisinde şiir ziyafeti

Şair ve ozanlardan GESTAŞ gemisinde şiir ziyafeti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim