• BIST 9550.6
  • Altın 2485.251
  • Dolar 32.5036
  • Euro 34.8014
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Şair Padişahların Şiirleri Kaligrafiyle Can Buldu

Şair Padişahların Şiirleri Kaligrafiyle Can Buldu
Yalova Gençlik Merkezi Müdürlüğü 8 şair padişahın şiirlerini, kaligrafi sanatıyla ölümsüzleştirdi.

Yalova Gençlik Merkezi Müdürlüğü 8 şair padişahın şiirlerini, kaligrafi sanatıyla ölümsüzleştirdi. Birbirinden güzel eserler, açılan sergiyle görücüye çıktı.

Yalova Gençlik Merkezi tarafından 2 yıldır süren kaligrafi eğitimini tamamlayan gençler, becerilerini el yapımı kağıtlar üzerinde sergiledi. Aralarında Kanuni Sultan Süleyman, Fatih Sultan Mehmet, 3. Selim gibi padişahlarında yer aldığı 8 şair padişahın şiirleri, 3 ay süren yorucu bir çalışma sonrasında kaligrafi sanatı ile kağıt üzerine aktarıldı. 30 öğrencinin hazırladığı 26 eserin yer aldığı sergi, Yalova Güzel Sanatlar Merkezi'nde gerçekleştirilen bir törenle görücüye çıktı.

Açılış töreninde konuşan Yalova Gençlik Merkezi Müdürü Osman Gül, "Merkezimizin 2 yıllık kursuna devam eden gençlerimizin şair padişahların şiirlerini yazıya dökerek bu sergiyi hazırladı. Şu anda 30'a yakın kursumuz da devam ediyor. 14-29 yaş arası tüm gençlere ücretsiz kurslar veriyoruz. Amacımız gençleri çağın hastalıklarından bu tür etkinliklerle korumaktır" dedi.

Serginin açılış kurdelesini, Yalova Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari, Yalova Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Arslan, Yalova Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Yalova Sanayi ve Teknoloji Müdürü Hüseyin Çiçek, Yalova Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Ulusoy ise Gençlik Hizmetleri Müdürü Metin Kaplan kesti.

Birbirinden güzel eserleri inceleyen davetliler, ilk kursiyerlerden de bilgi aldı. Sergi çıkışında ise katılımcılara Osmanlı kıyafetleri giyen bir şerbetçi tarafından meşhur Demirhindi Şerbeti dağıtıldı.

Sergi 2-3-4 Mart'ta Yalova Belediyesi Sanat Galerisi'nde, 5-6 Mart'ta Star AVM'de, 7-8-9 Mart'ta Yalova İmam Hatip Lisesi'nde ve 10-11-12 Mart tarihleri arasında ise Karizma İş Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Şair Padişahların Şiirleri Kaligrafiyle Can Buldu

Şair Padişahların Şiirleri Kaligrafiyle Can Buldu

Şair Padişahların Şiirleri Kaligrafiyle Can Buldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim