• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Şair Halil Soyuer İçin Unutulmaz Gece

Şair Halil Soyuer İçin Unutulmaz Gece
Balıkesir'in Havran ilçesinde belediye tarafından her yıl geleneksel hale getirilen "Şair Halil Soyuer Şiir Yarışması ve Anma Etkinlikleri" bu yılda ismine...

Balıkesir'in Havran ilçesinde belediye tarafından her yıl geleneksel hale getirilen "Şair Halil Soyuer Şiir Yarışması ve Anma Etkinlikleri" bu yılda ismine yakışır şekilde gerçekleştirildi.

12'nci ölüm yıldönümü olan ünlü şair Halil Soyuer anısına, Havran Belediyesi tarafından, Kazdağı Şairler Platformu'nun katkılarıyla bu yıl 3'ncüsü düzenlenen "Şair Halil Soyuer Şiir Yarışması ve Anma Etkinlikleri', Havran Belediyesi Kültür Merkezi'nde, unutulmaz bir geceyle noktalandı. Program, gündüz Halil Soyuer'in kabri başında okunan dualar ile başladı. Havran Müftüsü Ahmet Alınmaz'ın okuduğu mevlit-i şerif sonrası programın ikinci bölümünde, şairin adının verildiği parkın açılışı gerçekleşti. Belediye tarafından, Ebubekir Mahallesi'ne yapılan çocuk parkı ve yeni yaşam alanının açılışını, Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, İlçe Jandarma Komutanı Volkan Öz, şairin oğlu Emrah Soyuer, torunu Efekan Soyuer, birlikte yaptılar. Konuklara Belediye tarafından pilav ayran ikramı yapıldı. Yarışma için yurdun değişik illerinden gelen davetliler, belediyenin sağladığı otobüsler ile Çanakkale kahramanı Koca Seyit'in kabrini ve anıt müzeyi ziyaret etti. Şair Halil Soyuer anısına düzenlenen programın akşamki final bölümü, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Sunuculuğunu Kazdağı Şairler Gurubu'ndan Tayfun Hakan Kağan'ın üstlendiği gecede dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan gecede, Şair'in hayatından kesitler sunuldu. Şairin bestelenmiş şiirleri ses sanatçıları tarafından okundu ve büyük alkış topladı. Balıkesir Şairler Derneği öğrencilerinin, Şair Halil Soyuer'in şiirlerini okuması ile katkı sağladığı gecede, Dernek Başkanı Mustafa Kuvancı'ya plaket takdim edildi. Katılımın yoğun olduğu gecede, yarışma sonuçlarını açıklayan Tayfun Hakan Kağan, yarışmaya ülke genelinde yoğun katılımın olduğunu belirterek 763 şiir arasından jüri üyelerinin titizlikle en iyi şiiri seçebilmek için yoğun çaba sarf ettiğini söyledi.

Yarışmanın birincisi; Düzce Akçakoca'dan "Çanakkale Şiiri" ile Yunus Kara, ikincisi Tunceli'den "Karanlığa Düşen İhtimal Şiiri" ile Uğur Şerbetçi, üçüncüsü İzmir'den "Dar Vakitte Dizeler" isimli şiiri ile Hava Köseoğlu, dördüncüsü Manisa Turgutlu'dan "Benim Suçum Şiiri" ile Musa Kakınç, beşincisi ise "Dünya Şiiri" ile Balıkesir'den Dr. Hüseyin Balkancı oldu.

Havran Kaymakamı Yasin Öztürk ve Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, yaptıkları konuşmalarda, 2004 yılında yaşamını yitiren şair Halil Soyuer'i saygı, sevgi ve özlemle andıklarını söyledi. Gecede, isim ve soy isim benzerliği de dikkat çekti. Havranlı Gazeteci Şair Hasan Akar ile Tokatlı Öğretmen Şair Hasan Akar, Şair Halil Soyuer gecesinde ilk kez karşılaşarak, Soyuer'e ait "Eksilir" isimli şiirini sahnede birlikte okudular.

Plaket takdimi sonrasında gece, Tayfun Hakan Kağan'ın söylediği türkülerle sona erdi. Soyuer'in Türk Müziği'ne kazandırdığı çok sayıda eseri ve yayımlanmış kitapları bulunuyor.

Şair Halil Soyuer İçin Unutulmaz Gece

Şair Halil Soyuer İçin Unutulmaz Gece

Şair Halil Soyuer İçin Unutulmaz Gece

Şair Halil Soyuer İçin Unutulmaz Gece

Şair Halil Soyuer İçin Unutulmaz Gece

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim