• BIST 9566.57
  • Altın 2472.239
  • Dolar 32.464
  • Euro 34.544
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Said Sefa: Hukukun siyasete alet edilmediği bir Türkiye hayal ediyoruz

Said Sefa: Hukukun siyasete alet edilmediği bir Türkiye hayal ediyoruz
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasının ardından Silivri Cezaevi önünde tutuklu...

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasının ardından Silivri Cezaevi önünde tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için başlatılan umut nöbetini bugün Özgür Düşünce gazetesi yazarı Ergun Babahan ve Haberdar Genel Yayın Yönetmeni Said Sefa devraldı. Sefa, "Artık hukukun siyasete alet edilmediği, gazetecilerin mesleklerinden dolayı tutuklanmadığı bir Türkiye hayal ediyoruz." dedi.

Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbetini gazeteciler Ergun Babahan ve Said Sefa devraldı. Diyarbakır'daki haber nöbetinden gelerek umut nöbetine katıldığını anlatan Babahan, "Bugün Diyarbakır'daki arkadaşlarımız bölgede tutuklu Kürt gazetecilerin durumuna dikkat çekmek için Diyarbakır Cezaevi önünde haber nöbetine gitti. Haber nöbeti ve umut nöbeti ile bir dayanışma içerisindeyiz. Can ve Erdem için bir umut ışığı belirdi. AYM cesaret gösteremeyip genel kurula göndermesi de hoş. Ama biliyorsunuz raportörün kararı çok belirleyici olmuyor. Ben biraz ümit varım. Can ve Erdem'in durumunun mahkeme önüne gitmesi bir umut ışığı oldu. Çünkü Mehmet Baransu'nun talebi dikkate bile alınmadı. Türkiye'de bu açıdan da bir adaletsizlik devam ediyor. Türkiye'de gazetecilerin, iktidarı kızdıranların durumu kolay değil." ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin tutuklanması meselesinin hukuki meseleler olması durumunda daha kolay konuşulabileceğini vurgulayan Sefa, "Gerek gazetecilerin ve tutuklanan bir çok kişinin siyasi kavga, nefret uğruna tutuklanıyor olması konuşulurken bizi zorluyor. Çünkü makul gerekçeler olmalı ki makul şeyler söylüyor olmalısınız. Hiçbir makul tarafı olmayan, saçma sapan iddialarla siyasi partilerin başındaki insanların "onu öyle bırakmam" şeklindeki sloganlarla insanlar tutuklanınca haliyle sizde bir şey söyleyemiyorsunuz. Ancak belki eylem olarak gelip oturuyorsunuz." şeklinde konuştu.

Hukukun siyasete alet edilmediği bir Türkiye istediklerini belirten Sefa şöyle devam etti: "Bizim haber nöbeti olarak başlatılan bir nöbet vardı doğudaki haberlerin ıskalanmaması adına. Arkadaşlarımızın yaşadığı zorlukları anlatma adına da yapılmış bir eylemdi. Haber nöbeti ve umut nöbeti bugün birleşmiş oldu. Biraz o dayanışmayı sergileme adına biz buradayız. Biz burada Can, Erdem ve diğer gazeteciler için buradayız. Artık bu nöbetin bitmesini arzu ediyoruz. Herkesin tahliye edilmesi gönlümüzden geçiyor. Artık hukukun siyasete alet edilmediği, gazetecilerin mesleklerinden dolayı tutuklanmadığı Bir Türkiye hayal ediyoruz."

Said Sefa: Hukukun siyasete alet edilmediği bir Türkiye hayal ediyoruz

Said Sefa: Hukukun siyasete alet edilmediği bir Türkiye hayal ediyoruz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim