• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

“Sahte Sağlık Raporu” Operasyonunda 7 Kişi Tutuklandı

“Sahte Sağlık Raporu” Operasyonunda 7 Kişi Tutuklandı
Zonguldak'ta polisin "sahte sağlık raporu" düzenlediği iddia edilen suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 24 kişi'den 7'si...

Zonguldak'ta polisin "sahte sağlık raporu" düzenlediği iddia edilen suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 24 kişi'den 7'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 yıl boyunca sürdürdükleri fiziki ve teknik takibin ardından önceki sabah operasyon için düğmeye bastı. 3 ayrı eve eş zamanlı düzenlenen baskında 9 kişi gözaltına alındı. Yaklaşık 60 kişinin de ifadesine başvuruldu. Operasyonun kapsamını genişleten ekipler, alınan ifadeler ve soruşturmanın seyri doğrultusunda gözaltı sayısını arttırdı. Gözaltına alınanların sayısı 24'e yükseldi. A.Ö.'nün suç örgütü lideri olduğu iddia edilen operasyonda, bazı vatandaşların engellilik oranlarının yükseltilmesi için sahte ve usulsüz sağlık raporu düzenlendiği iddiasıyla gözaltına alınanlar sorgulamalarının tamamlanmasından sonra dün sabah saatlerinde "Rüşvet", "suç örgütü kurma", "resmi belgede sahtecilik", "nitelikli dolandırıcılık" ve "görevi kötüye kullanma" suçlamalarıyla Zonguldak Adliyesi'ne getirildiler.

DOKTORLAR DA TUTUKLANDI

Aralarında doktorlar Z.Y. ve İ.G., TTK'da görevli şube müdürü O.O., suç örgütü lideri olduğu iddia edilen A.Ö.'nün de bulunduğu 24 kişi Cumhuriyet Savcısı'nın sorgulamalarının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Sabahın erken saatlerine kadar devam eden mahkemede 7 zanlı hakkında tutuklama kararı çıkartıldı. Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen A.Ö., doktorlar Z.Y. ve İ.G.'nin yanı sıra T.A., TTK'da da görevli şube müdürü O.Ö., H.D.S. ve E.T.'nin tutuklanmasına karar verildi. Zanlılar mahkemedeki işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Nöbetçi mahkemece ifadeleri alınan diğer 18 kişi ise adli kontrol yöntemiyle serbest bırakıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim