• BIST 9667.23
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Sahte Polis Ve Savcılar Konya’da Yakalandı

Sahte Polis Ve Savcılar Konya’da Yakalandı
Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak binlerce lira dolandıran 2 kişi Konya'da yakalandı.

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak binlerce lira dolandıran 2 kişi Konya'da yakalandı.

Afyonkarahisar, Uşak ve Konya'nın Akşehir ilçesinde kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak vatandaşlardan yaklaşık 120 bin lira değerinde para ve altın dolandırmak suretiyle kayıplara karışan şahıslar, Konya otogarında yakalandı. Çeşitli illerde dolandırıcılık suçundan aranan Mustafa K. (21) ve Hasan K. (19) için emniyet güçleri tarafından yakalama kararı çıkartıldı. Şahısların Konya'ya gelebileceği ihtimali üzerine önceki gece Konya otogarında verilen eşkaller doğrultusunda çalışma başlatıldı. Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri 3 ayrı şehirde dolandırıcılık suçundan aranan Mustafa K. ve Hasan K.'yı Konya otogarında yakalayarak gözaltına aldı.

12 YAŞINDA BİR KIZI DOLANDIRMIŞLAR

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan ve aradıkları vatandaşların hesaplarının terör örgütünün eline geçtiğini söyleyerek dolandırıcılık yaptıkları öğrenildi. Şahısların vatandaşlardan Afyon'da 10 bin lira, Akşehir'de 50 bin lira ve Uşak'ta iki ayrı olaydan 60 bin liralık para ve altın aldıkları öğrenildi. Şahısların dolandırdıkları vatandaşlar arasında 12 yaşında akli dengesi yerinde olmayan E.A.'dan ise 5 bin lira değerinde para ve altın aldıkları öğrenildi.

KIRMIZI BAĞCIK YAKALATTI

Şahıslar için verilen eşkallerde bulunan kırmızı bağcık detayı polisin gözünden kaçmadı. Polis ekiplerinin şahıslarla ilgili aldığı bilgiler doğrultusunda, kırmızı bağcık bulunan ayakkabı şahısları yakalattı. Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri Konya otogarında yakaladıkları Mustafa K. ve Hasan K.'yı Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından ifadesi alınmak üzere şubeye götürdü.

YİNE AYNI YÖNTEM

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan ve aradıkları vatandaşların hesaplarının terör örgütünün eline geçtiğini söyleyerek para talep eden dolandırıcılar, Konya emniyetinin dikkati sayesinde yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim