• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Sahte Para Dedektöründe Bile Paranın Sahte Olduğu Anlaşılmadı

Sahte Para Dedektöründe Bile Paranın Sahte Olduğu Anlaşılmadı
İstanbul'da düzenlenen 2 ayrı sahte para operasyonunda 10 şüpheli gözaltına alınırken, 550 bin 400 sahte Amerikan doları ele geçirildi.

İstanbul'da düzenlenen 2 ayrı sahte para operasyonunda 10 şüpheli gözaltına alınırken, 550 bin 400 sahte Amerikan doları ele geçirildi. İş yeri sahibinin şüpheli şahıstan aldığı sahte doları, sahte parayı anlamak için kullanılan dedektörde incelemesine rağmen anlamayıp alması da güvenlik kameralarına yansıdı. Edinilen bilgilere göre, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri birçok ilçeden çok sayıda esnafın sahte dolar verilerek dolandırıldığını belirterek, şikâyetçi olması üzerine çalışma başlattı.Başlatılan çalışma kapsamında sahte dolar verilen iş yerlerinin güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri şüphelileri belirlemesi üzerine harekete geçti. Geçtiğimiz Pazartesi Günü Fatih, Esenyurt, Bağcılar ve Avcılar'da belirlediği adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, 4'ü kadın olmak üzere 7 şüpheli gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyette sorguya alınan şüphelilerin parada sahtecilik suçundan birçok kez işlem gördüğü belirlendi.

SAHTE DOLARLARI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ELDEN ÇIKARDI

Gözaltına alınan şüphelilerin arasında çeşitli üniversitelerde okuyan kız öğrencilerin de olması dikkat çekti. Şebekenin üniversiteli kızlara sahte dolarları pastane, nöbetçi eczane, market ve semt pazarlarında bozdurmaları halinde %25 komisyon verdikleri ortaya çıktı.Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4'ü kadın 7 şüpheliden S.K. çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, 4'ü kadın 6 şüpheli ise serbest bırakıldı.

SAHTE PARA BOZDURAN ÜNİVERSİTELİ KAMERADA

Bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, şüphelinin kasiyere sahte 100 dolar uzatması ve para üstü alması görülüyor.

İş yeri yetkilisi şüphelinin verdiği sahte doları sahte para ayırmak için kullanılan mor ışık altında kontrol ettiği görülüyor. Şüphelinin verdiği doların sahte para ayırmak için kullanılan cihazdan geçmesi ise dikkat çekti.

Öte yandan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan ikinci operasyonda ise piyasaya sürülmeye hazır yüklü miktarda sahte dolar ele geçirildi.

Piyasaya sahte para sürüleceği yönünde gelen ihbarları değerlendiren polis ekipleri çalışma başlattı. Başlatılan çalışma kapsamında Atatürk Havalimanı ve Ataşehir'de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda toplam 550 bin 400 sahte Amerikan doları ele geçirilirken M.S., Z.G. ve Z.S. isimli 3 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

OPERASYON ANI KAMERADA

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Ataşehir'de belirlenen adrese düzenlediği operasyon polis kamerasına yansıdı.Görüntülerde, polis ekiplerinin adrese girişi ve yapılan aramalarda bir çanta içerisinde sahte Amerikan dolarları bulunması görülüyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim