• BIST 9079.97
  • Altın 2330.986
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Sahte İçki Uyarısı

Sahte İçki Uyarısı
Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Emin İnağ, sahte içkiye dikkat çekerek, "Yılbaşında eğlenelim derken, başımız belaya...

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Emin İnağ, sahte içkiye dikkat çekerek, "Yılbaşında eğlenelim derken, başımız belaya girmesin, rahatsızlanmayalım" dedi.

EDESOB Başkanı Emin İnağ, yılbaşında kaçak içki konusunda uyarılarda bulundu. Vatandaşların evlerinde veya başka yerlerde yapacağı yılbaşı kutlamaları konusunda kaçak içkiye dikkat çeken İnağ, "Eğlenelim derken, başımız belaya girmesin, rahatsızlanmayalım. Nedeni de son zamanlarda piyasada kaçak içki furyası var. İzmir'de son zamanlarda kaçak içki furyası var, emniyet birimlerimiz var gücüyle çalışıyor. Emniyetimiz, kötü niyetli insanlarla başa çıkmaya çalışıyor. Kötü niyetli kişiler burada büyük bir rant var, onun peşindeler. Bilhassa ben kendi esnafımdan alışveriş yapmalarını istiyor ve tavsiye ediyorum. Çünkü, büyük mağazalar nasıl olsa iş yapıyor, biz kendi esnafımızı koruyup kollarsak, paranın Edirne'de kalmasını sağlarız" diye konuştu.

"YUMURTA TEBLİĞİ 1 OCAKTAN İTİBAREN BAŞLIYOR"

Öte yandan Yumurta tebliğine değinen İnağ, "Yumurta üreticilerini çok ilgilendiren, 1 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe girecek olan yumurta tebliğinde her yumurtada üretildiği tarih mutlaka olacak. Bunu denetleyenler, o tarafta da şüphelerim var. Bir taraftan da yöresel pazarlar adı altında bazı oluşumlar var. Ben onlara da karşı değilim ama buraların da iyi denetlenmesi taraftarıyım. Çünkü burada adil olunmaya biliyor. Bir tarafta birilerine göz yumarken, diğer tarafta yasayı uygulamaya kalkarsanız, işte orada Hz. Ömer'in adaleti yerine gelmiyor. Günaha giriyorlar, yani denetleyenler eğer orada cezai işleme giderlerse çok yanlış. Aynı olay işte kermeslerde olduğu gibi, tamam biz de taraftarız. Tamam okullarımızı koruyalım, kollayalım. O okul öyle bir yere kermes açıyor ki orada her türlü gıda tüketim maddesi var. Döneri de var, tava ciğeri var, köftesi de var. Evde hazırlanan gıdalarda, ya tuz yerine başka bir madde katarsa birisi, oradaki kayıpların zararların önüne kim geçecek. Oralara dikkat çekmek itiyorum. Öte yandan yöresel lezzetlerin hazırlandığı yerler, gıda kodeksine uyuyor mu? Uymuyor mu? Bu konuda bizlere esnafımızdan epeyce baskı var. Haklılar da bir şey söyleyemiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim