• BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Sahte çek kurbanı olmayın, hologram aldatmacasına dikkat

Sahte çek kurbanı olmayın, hologram aldatmacasına dikkat
Bursa iş dünyasına çek, fatura, senet konularında eğitim veren Avukat Ahmet Pöge, son yıllarda sahte çek olaylarının arttığını söyledi.

Bursa iş dünyasına çek, fatura, senet konularında eğitim veren Avukat Ahmet Pöge, son yıllarda sahte çek olaylarının arttığını söyledi. Pöge, "Tanımadığınız kişilerden çek alırken mutlaka, adres ve kimlik bilgilerini alın. Çek alırken üzerinde bulunan küçük kare şeklindeki holograma da dikkat etmelisiniz. Bu holograma normal ışıkta baktığınızda akustik bir görünüm alacaktır." dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) BTSO Akademi Proje kapsamında Bursa iş dünyası temsilcilerine "çek, senet ve fatura düzenlemeleri'ne ilişkin eğitim verildi. Avukat Ahmet Pöge, sahte çek konusunda önemli uyarılarda bulundu. Pöge, son yıllarda sahte çek olaylarının arttığına dikkat çekti.

"HOLOGRAMA DİKKAT"

Tanımadıkları kişilerden çek alırken mutlaka adres ve kimlik bilgilerini almaları gerektiğini vurgulayan Avukat Pöge, şu bilgileri verdi: "Aksi halde sahte çek sebebiyle istenmeyen olaylarla karşılaşabilirsiniz. Çek alırken üzerinde bulunan küçük kare şeklindeki holograma da dikkat etmelisiniz. Bu holograma normal ışıkta baktığınızda akustik bir görünüm alacaktır. Ayrıca bu hologramın içinde ait olduğu bankanın logosu da bulunmaktadır. Sahte çekte ise hologram kesinlikle böyle bir görüntü vermez. Ayrıca sahte çekteki hologram, sanki alüminyum folyo yapıştırılmış gibidir."

"SAHTE ÇEK KAĞIDI KALİTESİZDİR"

Sahte çek kağıdının tıpkı sahte parada olduğu gibi daha kalitesiz olduğunu ifade eden Avukat Ahmet Pöge, "Sahte çekte kalite göremezsiniz. Renkli fotokopi gibidir. Kağıdının üzerindeki kırçıllar hiçbir şekilde canlı değil, sönüktür. Çekin sahte olduğunu kesiminden bile anlayabilirsiniz." diye konuştu.

50. Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı ve moderatör Alp Güller, kendilerine destek veren BTSO'ya teşekkür etti. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur ise kent ekonomisinin dönüşümüne liderlik etmeyi sürdürdüklerini ifade etti.

Sahte çek kurbanı olmayın, hologram aldatmacasına dikkat

Sahte çek kurbanı olmayın, hologram aldatmacasına dikkat

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim