• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C

Sahne “Çöplük”le Açılıyor

Sahne “Çöplük”le Açılıyor
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi "Dünya Tiyatro Günü" etkinlikleri kapsamında Türk Tiyatrosunun önemli yapıtlarından olan Çöplük adlı...

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi "Dünya Tiyatro Günü" etkinlikleri kapsamında Türk Tiyatrosunun önemli yapıtlarından olan Çöplük adlı oyunu sahneliyor. Turgay Nar'ın yazıp, Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Yard.Doç.Dr. Bünyamin Aydemir'in yönettiği oyun 29 Mart Salı günü saat 19.30'da sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Modern dünyanın atıklarla örülü bir dünya haline geldiğini simgeleyen ve özellikle Batı dünyasına ilişkin ciddi eleştiriler getiren Çöplük adlı oyun, birbiriyle akraba olan üç kişi arasında geçen trajik olayları konu ediniyor.

ÖZGÜN VE ÇARPICI BİR YORUM

Sahne Sanatları Bölümünde görev yapan Doç. Süreyya Temel'in Dekor ve Kostüm Tasarımını, Araş.Gör. Fatih Yarşi'nin Işık Tasarımını, Öğr.Gör. Erdoğan Göğebakan'ın da Dramaturjisini yaptığı oyunda, 20 kişilik bir öğrenci grubu görev alıyor.

Oyunculuğundan tasarımına, dramaturjisinden rejisine kadar her alanda görev alan öğrencilerin yoğun çabaları ve Yönetmen Aydemir'in özgün ve çarpıcı yorumlarıyla sahneye taşınan oyun, 29 Mart saat 19:30'daki gösteriminin ardından haftada üç kez seyirci karşısına çıkacak.

GÖSTERİ SANATLAR MERKEZİ DE AÇILIYOR

Öte yandan Çöplük adlı oyunun Atatürk Üniversitesi Gösteri Sanatları Merkezinin açılış etkinliği olduğu da öğrenildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Yönetmen Yard.Doç.Dr. Bünyamin Aydemir, oyunun gösterim günü ve saatinde Atatürk Üniversitesi Gösteri Sanatları Merkezinin de açılışının yapılacağını belirterek, bu durumun kendisi ve ekibi için kıvanç meselesi olduğunu dile getirdi.

Aydemir, söz konusu Gösteri Sanatlar Merkezinin Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak'ın katkı ve direktifleri doğrultusunda kültür ve sanat dünyasına kazandırıldığını ve bunun üniversite ve şehir için oldukça önemli bir kazanım olduğunu da sözlerine ekledi.

Sahne “Çöplük”le Açılıyor

Sahne “Çöplük”le Açılıyor

Sahne “Çöplük”le Açılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim