• BIST 9516.57
  • Altın 2491.699
  • Dolar 32.5984
  • Euro 34.8278
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

’Şahmat’ Turnuvasına Rekor Katılım

’Şahmat’ Turnuvasına Rekor Katılım
Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) İstanbul İl Temsilciliği ve Uğur Okulları işbirliğiyle düzenlenen 2016 İstanbul Küçükler ve Yıldızlar Takım Turnuvası,...

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) İstanbul İl Temsilciliği ve Uğur Okulları işbirliğiyle düzenlenen 2016 İstanbul Küçükler ve Yıldızlar Takım Turnuvası, rekor katılımla başladı. İstanbul'da 3 Nisan'a kadar her hafta sonu farklı ilçelerde gerçekleştirilecek turnuvada, 567 takım ile 3 bin 500 sporcu yarışacak.

Kısa adı ŞahMat olan "2016 İstanbul Küçükler ve Yıldızlar Takım Turnuvası" Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) İstanbul İl Temsilciliği ile Uğur Okulları işbirliğinde gerçekleşiyor. Ev sahipliğini Uğur Okulları'nın üstlendiği turnuva, rekor bir katılımla başladı. İstanbul'un 32 ilçesinden 3 bin 500 sporcunun katılımıyla gerçekleşen ŞahMat turnuvası, 3 Nisan tarihine kadar her hafta sonu yapılacak mücadelelerle sürecek. Küçüklerde 7-12 yaş, yıldızlarda 13-18 yaş arası sporcuların 4'er kişilik takımlar oluşturarak yarıştığı turnuvayı kazanmak için 567 takım mücadele edecek. İlçe gruplarında birinci olan takımlar, 2-3 Nisan tarihlerinde düzenlenecek İstanbul Finali'ne yükselirken, finalde küçükler ve yıldızlar kategorisinde dereceye giren takımlara Uğur Okulları tarafından toplam 12 bin lira değerinde ödül dağıtılacak.

"HEDEFİMİZ ÇOCUKLARIN KÜÇÜK YAŞTA SATRANCA BAŞLAMASI"

Bu sene ilk kez Uğur Okulları'nın kendilerine sponsor olduğunu söyleyen Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul Temsilcisi Rıza Öney, turnuvanın geçen yıla oranla 2 katı fazla bir katılımla gerçekleşeceğine dikkat çekti. Avrupa ve Anadolu yakasından toplam 567 takım ile 3 bin 500 civarında bir katılımın beklendiğini ifade eden Öney, bu katılımın bir rekor olduğunu belirtti. 3 ay boyunca devam edecek turnuvanın nisan ayında finallerinin gerçekleşeceğini ifade eden Öney, "Hedefimiz sporcuların küçük yaşta satranca başlaması. İyi bir temelle satranç eğitimi alan çocukların hem derslerinde hem de günlük yaşamlarında yaptıkları sporun faydalarını görüyoruz" dedi.

MİNİK SPORCULARIN HEDEFLERİ BİRİNCİLİK

Minik sporculardan 8 yaşındaki Halim Türksever, bir yıldır satranç oynadığını ve satranç oynamayı babasından öğrendiğini belirtti. Daha sonra satranç okuluna da gittiğini ifade eden Türksever, satrancın çok eğlenceli olduğunu ve bu turnuvada başarılı olacağından emin olduğunu dile getirdi. Turnuvanın bir başka oyuncusu Ecrin Erakpınar ise satrancı bir aydır oynadığını ve babasından öğrendiğini söyledi. Rakibi Halim gibi iddialı olan Ecrin, "Bence satranç eğlenceli bir spor ve ben bu turnuvada birinci olacağıma inanmıyorum" diye konuştu.

’Şahmat’ Turnuvasına Rekor Katılım

’Şahmat’ Turnuvasına Rekor Katılım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim